Populism i kubik.

Sitter nu i valbussen på väg till Malå på förmiddan och till Sorsele på eftermiddag. Valbussen har som blivit mitt andra hem nu ett tag. Ja det finns faktiskt dem i min familj som tycker att det är mitt första hem. Det är tur det inte är valrörelse varje år.

I går var det Storuman som gällde. Där var det lite folktomt då älgjakten gör att orterna avfolkas till förmån för skogen. Träffade också en och annan jägare som lite missmodigt skakade på huvet och sa att det är för varmt medan jag njöt av höstsolens strålar.
 
Fick en trevlig pratstund med kommunalrådet. Det är ju som bekant en ohelig allians i Storuman då socialdemokrater och kristdemokrater styr tillsammans. Kanske nåt för fler kommuner att ta efter?
 
På hemvägen igår svängde jag in i valstugan i Lycksele för att planera måndagen då vi planerar vara i Lycksele. Det är så att riksmedia har hört av sig och kommer åka med oss i bussen så det blir spännande se vad de skriver om våran turné. Det blir gratis lunch på torget i Lycksele på måndag. Så är du hungrig så kom förbi.
 
Jonas Sjöstedt var på torgmöte i Lycksele och det var intressant att återigen lyssna på hans populism. Han hade t o m tagit med sig folk som fanns i publiken för att applådera. Eftersom vi jagar runt i länet så har man koll på sina konkurrenter.  Träffas ju lite var stans. Få se vem vi nu möter i Malå om det är en kollega i alliansen eller en konkurrent i den rödgröna klagande röran.
Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Kritisk Centerpartist

    Nu tar du i lite väl hårt igen, det är väl ändå så att alla partier driver populism en valrörelse, jag är själv Centerpartist och måste säga att man ser detta beteende bland i stort sett alla politiker. Jag tycker det är lite lågt av dig att kritisera en sådan sak i ett inlägg. Jag undrar vad du pratar om i valrörelsen? Försämringar och nedskärningar? Brukar inte alla partier ha besök av ”de egna” när det hålls torgmöten? Jag har då själv deltagit vid Centerns apeller och har jag då gjort fel som applåderat? Jag tycker man skall försöka hålla sig till sin egen politik och vad man själv gör.

  2. Positiva Jenny

    ”rödgrön klagande röra”?
    Nog verkar det som det är en hel del klagande från både din och övriga borgarkollegors sida, inte minst här på VK-bloggarna.

    Skärpning!

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Positiva Jenny (2010-09-09 19:03)
    Inte så mycket att klaga på regeringen. Men däremot kan man ju reflektera över ett o annat utspel från den rödgröna sidan. Behöver bara säga ”bröstpumpar” så förstår alla vad jag menar.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kritisk Centerpartist (2010-09-09 12:30)
    Hoppsan nu skrev jag visst nåt som retade dej. Nej jag tror inte jag sysslar med populism när jag är ute. Brukar försöka hålla mej till fakta för det håller liksom i längden. Du får applådera åt vad du vill, och jag kan då också få reflektera över vad jag vill. Inga konstigheter i det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.