Årets sista fullmäktige.

Gårdagens fullmäktige gick till historien som ett av de längre sammanträden vi haft. Men inte det längsta.

Det var inte länge sedan vi satt med detaljbudgetarna i fullmäktige och ett år var vi i Tväråbäcks skola och om jag inte minns fel så var jag nog inte hemma förrän andra sidan midnatt. Så det var många diskussioner den gången. Så var det också i går kväll. Vi startade mötet med gruppmöten kl 13 och klockan blev 20,30 innan jag satte mig på cykeln för att åka hem.

Men med en dagordning innehållande 39 punkter och pratglada förtroendevalda är det ju upplagt för kvällsplenum.
 
Vi hade många intressanta frågor och resonemanget på vissa frågor rönte större intresse än andra. Bl a en motion som Miljöpartiet lagt om att vi ska inför en köttfri dag i kommunen tilldrog sig rätt många inlägg. Motionärens intentioner är goda i motionen men det är viktigt att man tar med alla aspekter innan man genomför detta. Beslutet blev dock att motionen ska utredas. Fullmäktiges ordf. ajournerade mötet då det behövdes diskutera beslutsgången huruvida minoritetsåterremiss kunde bli aktuell. Men ordf. konstaterade helt korrekt att vi missat begära votering. Så kommunstyrelsen får frågan på sitt bord.
 
Vi fick också en mycket intressant redovisning av SBF om de investeringar som gjort i att sänka energikostnader. KF har tidigare sagt att vi ska vara beredda på att ta investeringar för att minska energikostnader på sikt. Detta har vi gjort under några år och det är rent fantastiskt att se att vissa investeringar är så låg payoff tid som ett år. En fantastisk besparing när vi på sikt har gått igenom alla behövda investeringar för att sänka kostnaderna.
 
Vi hade ett förslag från kommunstyrelsen att förändra den beslutade budgeten utifrån nya förutsättningar men det återremitterades av ett enhälligt fullmäktige. Sen var också investeringsbudget en av frågorna som tilldrog sig lite större engagemang.
 
I övrigt var det också som brukligt i kommunens högsta beslutande organ ett antal ärenden av mer formell beslutskaraktär som vi redan debatterat i tidigare forum.
 
Du som vill läsa vad alla punkter handlade om kan klicka här.
 
Det sista fullmäktige för året är avverkat och ordf önskades oss God Jul.
Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-11-29 13:59)
    Helt rätt Kalle! Det avser just SamhällsByggnads Förvaltningen. Och visst är det som du antyder inte bra att ha med förkortninger på sånt som den stora massan inte vet vad det är. Men det är förkortningar på snart allting så man blir lite fartblind.

  2. Jonas Paulsson

    Är lite nyfiken på vad du menar med ”det är viktigt att man tar med alla aspekter ” när det gäller köttfria dagar? Jag menar, finns det någon aspekt som talar emot det?

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Jonas Paulsson (2011-11-29 20:25)
    När man ska göra någon förändring är det viktigt att tänka igenom allt. Det gäller inte bara denna motion. Jag menar att nu när vi har haft en del problem runt äldreomsorgens mat så är det inte läge att ändra i detta just nu.
    Det är ju attsatserna man beslutar om i en motion och det är inte så lätt att skriva en motion så attsatserna träffar helt rätt så därför måste man se över intentionerna i motionen som jag också biföll på sammanträdet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.