Regeringens felsteg!

Ja så det kan gå. Nu har försvarsministern lämnat in. Han blev offer för felsteget som denna regering gjorde när man förnyade avtalet med Saudiarabien.

Vi ska komma ihåg att det var en förnyelse på det avtal den socialdemokratiska regeringen hade tecknat tidigare. Och man kan förstås undra hur S resonerade i början. Detta avtal borde aldrig ha kommit till.

Om Moderaterna och Centern lyssnat på Kristdemokraterna och Folkpartiet när avtalet skulle förnyas så hade inte Sten Tolgfors måst avgå utan då hade man bara inte förnyat avtalet när det var uppe till prövning.
 
Sen kan man också gratulera Centerpartiet som kommit till annan ståndpunkt och sällar sig nu till KD o FP som vill skrota detta avtal, man kan dock tycka lite sent. Det är tydligen liksom lättare att ändra ståndpunkt då opinionen är med och frågan är uppe till prövning. Centern var som noterat ovan en av pådrivarna att avtalet skulle förnyas. Men även Centern kan tydligen komma på bättre tankar. Det inger hopp!
Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. lf

    Ja,du kan ju med förlåt tänka den tanken att skylla på socialdemokraterna.Men vad man inte kan tänka tanken är det repotage som gjordes med Sahra Pahlin.Representant för republikanerna i USA.
    Hon tillhör pingstvännerna i USA.Har du sett repportaget?Om du inte sett det så kan du nog ta fram det på datorn.
    Jag har bara ett uttryck ”sanslöst”.
    Hur kan man i religionens tecken bedriva denna politik.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2012-03-30 20:59)
    Jag skyller inte mer på Socialdemokraterna än på den nuvarande regeringen. Men det var S som åstadkom så detta avtal kom till stånd. Och nu är man med rätta väldigt kritisk. Så det är en inkonsekvent hållning.

    Men som jag skriver så borde inte avtalet förnyas. Och där lastar jag inte alls S för. Utan det är alliansregeringens fel.

    När det gäller Sarah Palin så såg jag faktiskt programmet. Hade läst om det tidigare men kom på det i sista stund så jag såg inte hela utan kom väl in i mitten på progremmat nån stans. Delar ditt uttryck att nog kan man fundera på ett o annat när man sett vad som låg bakom och hur man agerade utåt.

  3. lf

    Ja, det var ju bra att du inte sett programmet i sin helhet.Detta är populism.Värre kan man nog inte hitta i de västliga demokratierna.Ordet är ”sanslöst”.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2012-04-01 22:28)
    Det jag såg räckte till att fundera över hur man under kristen täckmanteln kan reagera hur man vill. Det är enligt mitt sätt att se det inte synonymt med vad kristemdom är.

    Men jag vill också lägga in en brasklapp och det är att av erfarenhet litar jag inte alltid på medias vinklingar som det rätt visande. Detta gäller inte bara här utan generellt. Har varit på för många möten där man sedan läser nåt helt annat i tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.