Fullmäktige i eftermiddag!

Så är det då dags för fullmäktige igen. Den enda folkvalda församlingen i Vännäs kommun ska fatta ett antal kloka beslut.

Bl. a ska vi fatta beslut om budget, en inte allt för oviktig fråga. Budgetförslagen kommer att förändras något från förslagen i kommunstyrelsen då det hänt en del under resans gång i ett antal ekonomiska transaktioner. Bl. a så kommer vi få återbetalat drygt 7 miljoner från AFA.

Pengar som vi dock måste lägga på detta års resultat. Lite avundsjuk blir man då jag förra veckan nämnde om pengarna från AFA med kommunalrådet i Umeå så talar man om en nätt summa på drygt 90 miljoner som Umeå kommun får återbetalat.

Vi har också andra viktiga frågor. Dagordningen innehåller 22 punkter. Du kan läsa dagordningen här.

Vi ska också fatta beslut om att upphäva stadsplanen utanför kyrkan och gravplatsen. Det är som vi känner till rasrisk då vägen håller på rulla ut i älven. Och ny vägdragning ska dras på andra sidan kyrkogården. Det kommer nog bli en fråga som kommer diskuteras ordentligt. Miljöpartiet har bestämt sig för att denna lösning inte är bra. Man är rädd om skogen där den nya vägen planeras. Och visst är skogen värdefull. Men jag tror inte att hela skogen blir aktuell att tas i anspråk.

Sedan finns det en poäng som jag ser det att när man åker från Vännäsby och ska till fritidsområdet så ska man genom villaområdena. Blir det en ny väg här så finns det möjlighet att göra en anslutning till fritidsområdet direkt. Men vi fattar bara beslut om att upphäva stadsplanen idag. Men sedan kommer nog processen rulla på rätt snabbt.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-06-18 07:42)
    Välkommen! Nästa mandatperiiod har du möjlighet att vara företrädare på riktigt med en vitsippa som partblomma. Det är bara att säga till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.