Dagens kommunstyrelse

Dagens kommunstyrelse var lite extra intressant. Vi resonerade en hel del inför budget 2013 och resonerade tydligt om besparingar i budgeten framöver.

Det måste vi för att hålla budget. Det finns en tendens att verksamheternas utgifter stiger men intäkterna stiger inte i samma utsträckning.

Vi hade inte mindre än 32 punkter på dagordningen och inte riktigt alla men många handlade om ekonomiska frågor. Inom planperioden på tre år kommer vi behöva göra besparingar för att på sikt få en budget i balans.

Vi hade också två motioner som behandlades under mötet som jag medverkat i. En av dessa jag skrivit tillsammans med Lars Ågren (fp). Den motionen handlar om att man ska låta äldre få bo tillsammans när man fått bistånd eller att bara en av makarna fått bistånd. Den har varit till fullmäktige en gång och blev återremitterad.

Nu har det under tiden fattats beslut på central nivå i saken och t o m en lag som reglerar exakt det som vi ville i motionen så det känns ju skönt att äntligen få bifall i en motion. Så nu kan ni som äldre och en av er behöver särskilt boende få bo tillsammans även i fortsättningen.

Den andra motionen vi beslutade om handlar om att Vännäs kommun ska gå in i ett samordningsförbund för att på ett effektivare sätt få människor i arbete. Den är skriven av Lars Ågren (fp), undertecknad (kd), Britt Strömberg (c) samt Jan Nilsson (m). Den har legat till sig på många år (skrevs 2008) men det var värt väntan för nu fick vi bifall.

Så det är absolut inte varje gång man får bifall på två motioner. Det har nog aldrig hänt tidigare, men det kanske blir en trend framöver 🙂

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.