Sanslöst Doroteas kommunalråd!

Så har återigen majoriteten i Dorotea agerat helt självsvåldigt.

Det pågår som många känner till en aktion och namninsamling för att man är besviken på landstingets sätt att prioritera vården i inlandet. Och jag måste på alla sätt ge dem rätt.

Varför ska inte också de som bor i Dorotea ha samma möjlighet som dem som bor på annan ort. Detta har man nu kämpat för under lång tid och samlat namn för att få ihop till en folkomröstning. Och namn har man men man vill säkerställa att de ska räcka så man fortsätter ett tag till. En uthållig aktion av Doroteas invånare.

Vad gör då deras kommunalråd? Han som är vald av folket. Jo han går vid sidan om och gör upp med sina partikamrater i landstinget och tar armkrok med V som följer S som i ledband.

På landstingsnivå har V lämnat majoriteten men i Dorotea och för övrigt på flera platser i vårt län klamrar sig V och S ihop för att hjälpas lägga det röda täcket över samhället.

Så nu kör alltså Greger Lindqvist ett eget race. Han orkar inte stå emot trycket från sina partikamrater på distriktsnivå. Inte underligt att folket i Dorotea som valdagen 2010 tog en socialdemokratisk valsedel börja fundera om det var så klokt.

Tror t o m att många nog ångrar det tilltaget idag. Till er vill jag säga: Håll ut! Det är snart dags igen. Men kom då ihåg hur turerna har gått. Och lägg en annan valsedel i valurnan denna gång. Det behöver du inte ångra.

Och ska jag ge dej ett råd. Så är det väl ingen högoddsare att jag tycker du ska ta valsedeln som är längst upp på bilden. Då vet du vad du får.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Kjell

    Inte annat än jag kan förstå så bror en stor del av problemen i inlandet på det partier som röstade igenom fri etableringsrätt för läkare. Hur många nya vårdcentraler har Umeå fått på grund av det?

  2. Lars Gidlöf

    Hej

    Du skriver att man vet vad man får om man röstar på KD, hmm, ljuger du inte nu. Vad hände med bensinskattesänkningen?

    Vad hände med återställandet av sänkt skatt för pensionärer, blev viss sänkt restaurangmoms.

    Sen, varför skrev Ni inte på Era valaffischer att Ni kämpar för att sälja ut Bilprovningen och Apoteken?

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lars Gidlöf (2012-11-13 08:31)
    Du verkar ha suttit på läktaren under lång tid. Vi har tryckt på så att regeringen har sänkt skatten i 4 steg och det 5 kan bli aktuellt nästa år. Detta innebär att en garantipensionär har fått en extra månadslön/ år. Det hade inte blivit om inte Kristdemokraterna satt i regeringen. Bensinskatten fick vi inte med oss de övriga i alliansen. Bl a var Centern stenhård och vill hellre höja bensinskatten. Hade vi då fått större mandat av väljarna hade vi drivit det hårdare och möjligen lyckats i egenskap av vårt mandat.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kjell (2012-11-13 00:00)
    Ingen fråga är så fel som denna. Varje patiens kostar lika mycket för landstinget var man än får sin vård. Om det sker i privat regi så får Landstinget betala samma pris som det annars kostar i den egna verksamheten. Och om en patient som är skriven hos en ansluten hälsocentral och nyttjar t ex akuten. Så får aktören betala till landstinget. Så till detta dras inga pengar från inlandet. Även om det är en del av den förljugna retoriken från vissa partier. Men den går att motbevisa.

  5. Kjell

    Du undvek att svara på frågan hur många nya vårdcentraler som kommit till i Umeå efter införandet av fri etableringsrätten.
    För det vet vi ju att sjukvårdskostnaden blir större ju
    tillgängligare den är..
    Det är ju det dom har problem nu i innerstan i Stockholm. Och då är det Moderaterna som klagar på det.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kjell (2012-11-15 23:49)
    Jag vet inte exakt hur många som startat men jag har besökt två av dem och blivit djupt imponerad av deras verksamhet. Och känner mig glad för länets invånare att få möjlighet till bättre vård när den på ett sätt blir konkurrensutsatt. För om man blir missnöjd så lär man ju inte vara kvar. Så systemet är lysande för oss medborgare.
    Att kostanden ska öka för att man har fler hälsocentraler är inte som jag ser det synonymt. Då ska i så fall folket vara sjukare än innan man infört systemet vilket inte stämmer. Däremot så sprider sig kostnaden på fler aktörer och det skapar den konkurrens som vi som invånare/vårdtagare så väl behöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.