Pensionärernas år!

Grattis alla pensionär! Nu har vi sänkt din skatt för fjärde gången i och med årsskiftet.
 
Vi tar ännu ett steg mot en utjämning av beskattning mellan lön och pension. Jobbskatteavdraget är bra för att det leder till att fler kommer i arbete, men skillnaden i sig har inget egenvärde.
 
Tack vare Kristdemokraterna har landets drygt 1,7 miljoner pensionärer sedan 2008 fått mellan 6800 och 10000 kr/år i sänkt skatt. En garantipensionär har fått en extra månadsinkomst per år. Detta hade aldrig hänt utan vårt envetna arbete i regeringen. Dessutom räknas pensionerna upp detta år. Ni är värd varenda krona.
 
Vid årsskiftet höjdes också bostadstillägget för äldre med de lägsta inkomsterna. Tillsammans med föregående års höjning innebär det 340 kronor mer i månaden för en ensamstående äldre.
 
Men välmående skapas på flera sätt. Att själv få välja hemtjänst eller det boende som passar en bäst när man inte orkar bo kvar hemma är också viktiga aspekter. Vi har öppnat upp möjligheten till valfrihet och arbetar för att alla kommuner ska ge människor rätten att välja. Det är dock mycket beklagligt att majoriteten i Vännäs kommun konstant motarbetar valfrihet för den enskilde.
 
För mej som kristdemokrat känns det viktigt att fortsatt kämpa för er pensionärer som byggt upp vårt samhälle. Och jag hoppas att även majoriteten i Vännäs kommun börjar inse vikten av den enskildes valfrihet i större utsträckning vad tiden lider.
Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jag har redan planerat vad jag skall göra med skattesänkningen. Tyvärr så räcker det inte fullt ut för det saknas 2 kronor. Det ska bli en snusdosa.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2013-01-04 11:01)
    Om du väljer att lägga en månadslön/ år på snus så är det ditt val. Eller så hör du till dem som har hög pension och då tilhör du inte den prioriterade gruppen av de pensionärer med lägst inkomst som gynnas. Vilket är en riktig prioritering.

  3. lf

    kom hem efter en god middag och tänkte kolla bloggen.
    Så får jag se att Smetana anser att det är pensionärernas år.Alla pensionärer får sänkt skatt.Tänk vad politiker bluffar.
    I en kommentar säger du att kommentatorn kanske inte tillhör den grupp som gynnas,och tycker att det är en riktig prioritering.
    När kommer bloggen då det är de välbetalda heltidspolitikernas år,där du säger att vi har för mycket betalt i förhållande till normalinkomstagaren och pensionären.Jag kommer att lägga ett förslag där vi kraftigt sänker våra löner och våra enorma pensionsförmåner.Det sulle vara en riktig prioritering.
    Tyvärr kommer nog du inte att lägga fram det förslaget,därför ni lever i en helt annan värld.Men att fjäska för vanliga pensionärer med småpengar och tro att ni får röster,det har vi genomskådat.

  4. Kjell Hedman

    Men du glömde tala om att ni höjde skatten ordentligt för Pensionärerna och sedan har ni sänkt skatten.. Men fortfarande har ni lagt på extra skatt för pensionärerna .

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kjell Hedman (2013-01-07 00:32)
    Här har du helt fel! Ingen har höjt pensionärerns skatt. Håll dej till sanningen. Däremot har man inrättat ett avdrag som kallas jobbskattavdrag för dem som arbetar. Det är nåt annat. Så skatten har ALDRIG höjts för pensionärerna. Men däremot tack vare KD:s envetna arbete sänkts 3 ggr. Det är verkligheten.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2013-01-05 17:48)
    Jo jo. Du vet ju inte vilka förslag jag lägger eller har lagt. Just det som du skriver har jag medverkat till i vår kommun.
    För nu rätt många år sedan diskuterade vi just politikers pensioner etc. Och jag var en av dem som drev att det är orimligt att politiker ska ha pensioner och löner som hänger kvar sedan man lämnat uppdraget.

    Likaså har min partikamrat Andreas Carlsson drivit denna fråga i riksdagen och där gör man nu också tack vare påtryckningar en hel del förändringar i frågan.

    Så tack för att jag fick berätta detta!

  7. Kjell Hedman

    Nu är det du som har fel. Pension är inarbetad lön. Så då skulle en pensionär ha samma skatt som en som jobbar om inte Alliansen höjt skatten för pensionärerna

  8. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kjell Hedman (2013-01-14 05:59)
    Skatten är aldrig höjd för pensionärerna och fortsätter du hävda det så visar det mer om hur du tänker. Man har infört ett avdrag som pensionärerna inte är berättigad till vilket gör ett skatteglapp mellan arbetstagare och pensionärer. Men sluta för din egen skull tala om att pensionärsskatten har höjts. Arbetstagarnas skatt har sänkts och det har nu också pensionärernas gjort tack vara kristdemokraterna tre ggr. Håll dina argument på en sanningsfull nivå om du ska bli trovärdig och om jag ska lägga ut dina kommentarer framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.