Tankar från luften…

Sitter nu på planet igen och surfar. Fantastisk möjlighet när man åker med Norwegian. Surfa på några tusen meters höjd.

Är på väg ner till riksdagshuset för ett antal möten under dagen. I går kväll hade vi distriktstyrelsens VU och som vanligt blir det en del trevliga samtal vid sådana tillfällen.
 
Men det underliga var att telefonen gick varm under kvällen. Som av en händelse ringde det Vännäsbor. Och som ytterligare av en händelse så ville många av dem prata om byskolor.
 
Det är inte så konstigt att en fundering att lägga ner byskolorna rör upp känslor. I ett ekonomiskt utsatt läge måste dock alla stenar vändas på. Så även byskolestenen. Sen behöver man ju inte ha så väldigt bråttom med en sån här stor fråga. Men å andra sidan är nog majoriteten intresserad att städa av frågan innan valåret.
 
När jag kommer hem ska partiet ha möte för att resonera hur vi ska förhålla oss i saken. Det blir med all säkerhet spännande kommunstyrelsesammanträde på måndag.
 
Nu tänder kaptenen lampan vilket innebär att vi snart ska gå in för landning så jag måste avsluta här. Så blir det fullt fokus på dagens möten.
 
Återkommer med all säkerhet i frågan….Tankar från luften. Men däremot inte högt flygande tankar…:-).
Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Kjell Hedman

    Kan du inte då passa på och fråga eran Riksdagsman från Västerbotten. Sellman tror jag han heter varför han säger NEJ till både Norrbotniabanan och att tillsätta en samordningsman eller vad det heter för Norrbotniabanan. För jag antar att det är frågor även du vill ha svar på.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kjell Hedman (2013-02-07 11:23)
    Då vill jag upplysa dej att Anders Sellström som han heter har t o m motionerat om att vi ska tillsätta en förhandlingsman. Så vart du fått den ínformationen vet jag inte. Men den är helt felaktig. Han är för Norrbotniabanan och dessutom motionerat om det. Så det behöver jag inte fråga andra. Det vet jag redan. Och nu vet du också det.

  3. Kjell Hedman

    Jag satt för någon vecka sedan och lyssnade på en debatt i riksdagen om tillsättning av en förhandlingsman för norrbotniabanan. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd var med där men Alliansens riksdagsmän från V-botten höll sig undan. Och på en direkt fråga från Isak From ”S” om varför inte alliansens riksdagsmän deltog i debatten fast han hade hört att dom här hemma sagt dom var för tillsättandet av en förhandlingsman så svarade hon så här. ”Dom har exakt samma uppfattning som jag att det behövs ingen förhandlingsman så jag för bara deras ord i frågan” Exakt så svarade hon. Det ligger nog till så att det sägs en sak här hemma och en annan sak i Stockholm tyvärr.

  4. Anders Sellström

    Hej Kjell!
    Sellström heter jag inte Sellman 🙂
    Vem har inbillat dig att jag säger nej till Norrbotniabanan? Vilken källa kan du hänvisa till? Att hitta på saker om andra är inte ett sunt sätt att debattera på.

    Så sakfrågan. Jag har motionerat om Norrbotniabanan i riksdagen och senast om att en förhandlingsman bör tillsättas.

    Tillkomsten av Botniabanan byggde på att vi i norr höll ihop i frågan och drev på med fakta och argument. Man hostar inte upp 27 miljarder för en investering hur som helst. Alla politiker drar fram sina geografiskt lokala projekt som viktigast av alla. Då hjälper bara fakta, kloka argument och en kraftsamling.

  5. Kjell Hedman

    Ber om ursäkt med namnet…inte illa menat.

    Ja det var i den här debatten som infrastrukturministern påstår att hon för eran talan. (M-Fp-c och KDs riksdagsmäns talan) Och det kan hända att hon inte är ärlig i den frågan för är det så då kan du ha rätt.

    Förhandlingsman för Norrbotniabanan
    Interpellation 2012/13:104 Pettersson, Leif (S)

    och sedan så röstade ju KDs och övriga Alliansriksdagsmän nej till Norrbotniabanan oktober 2010.

    Och att det inte skulle finnas pengar är ju inte sant. Finns det pengar att bygga tunnelbanan till Nacka som är en kommunal sak ja då måste det ju finnas pengar till det åtaganden som staten. Sedan går det ju göra som med Botniabanan att lånefinansiera . Men klart vi hade inte en Stockholms fixerat regering då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.