Dags igen!

Så är det måndag igen och måndagar är kommunstyrelsesammanträden oftast förlagda. Så nu är det gruppmöten inför sammanträdet.

Vi har många intressanta punkter på dagordningen. Som vanligt är dagordningen fullmatad med inte mindre än 25 punkter och känner jag till det rätt så är jag inte förvånad om det kommer in några extrapunkter också.

Vi ska bl a diskutera o besluta i frågor som: Vad vi ska göra med byskolorna?,Hur hanterar vi Torpets problem?, Vegaskolans byggnation etc. Dessutom ska vi nu äntligen få svar på en motion som vi la redan 2009. Gillar inte så långa handläggningstider.

Om vi inte kan sälja byskolorna så föreslås rivning. Tycker att detta är fullständigt sanslöst då vi har behov att bygga om vi ska riva Torpet p g a de fel o skador som byggnaden är behäftad med.
 
Kanske vi istället ska flytta den verksamheten till en av byskolorna?  Det är ju som bekant lika långt in till tätorten som det är att åka från tätorten. Att riva tycker jag är totalt kapitalförstöring och slöseri med skattekronor. Men att dessutom stå länge med byskolorna tomma är heller ingen bra lösning för ekonomin.
 
Tänk om vi fick företagare att köpa skolorna och sen starta nån verksamhet som gör att vi dessutom får arbetstillfällen ute i byarna. Det är byarna värd som kompensation för att man lägger ner skolan.
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Katarina Hampusson

  Goda tankar Hans-Inge.

  Om företaget/företagen kommer följer troligtvis ett ökat krav mot kommunen om närhet till kärnservice i form av t.ex. skola och förskola.
  Känns därför som moment 22. Det här borde rimligtvis ha diskuterats innan ett så drastiskt strukturbeslut om att lägga ner alla kommunens byskolor fattades.

  I hela härvan av snabba politiska beslut, sjuka lokaler, verksamhetslösningar, rivningar och nybyggnationer verkar det trots allt som att byskolorna tillhör en hyfsat frisk del av kommunens fastighetsbestånd…

 2. Hans-Inge Smetana

  Svar till Katarina Hampusson (2013-04-15 11:44)
  Jo visst kan det komma krävas samhällsservice från tilltänka företag. Och jag delar att visst ska man tänka till innan och det var ju också vår kritik. Men tror att om man ordentligt jobbar med tanken att få företag till byskolorna så ser jag stora möjligheter i det tills någon har motbevisat mig. (o det kan vara svårt 🙂

  Detta med sjuka hus har verkligen ramlat över oss nu ett tag. Inte ett dugg roligt egentligen. Vi har egentligen inte råd. Och vi vet att bygga om o ändra o greja i ett hus som varit behäftat med mögel är ju ingen bra lösning. Så då kommer vi tillbaka till att jag ser ett användningsområde som du antyder för våra, vad vi vet, friska byskolor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.