Social trygghet!

I dagens fina väder sitter jag fortsatt inne och tittar ut genom fönstret på solen som med sina strålar gör vad den kan mot den snö som finns kvar.

Sitter på vård och omsorgsnämndens sammanträde. Vi har rätt många intressanta frågor på dagordningen. Det är viktigt med den sociala tryggheten i vårt samhälle.

Ett viktigt mått på ett fungerande samhälle är hur man tar hand om dem som behöver stöd och hjälp både i sin dagliga situation och en del med behov vid enstaka tillfällen. Mot bakgrund av detta är det en grannlaga uppgift att sitta i kommunernas socialnämnder som ytterst är ansvarig för verksamheten.

Det är en viktig uppgift eftersom vi är kommunmedborgarnas företrädare. Dels ska vi se till att budgeten hålls för en långsiktighet hållbar verksamhet. Men den viktigaste uppgiften som jag ser det är att bevaka verksamheten så att medborgarna får det man verkligen är berättigad till.

Vi har personal som gör ett mycket bra jobb och med stort engagemang. Något jag kan känna mig stolt och trygg över. Dock händer en del saker utanför vår kontroll som påverkar nämndens verksamhet i olika riktningar.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2013-04-24 17:21)
    Jag menar att det händer saker utan för nämndens kontroll. T ex antal äldre, sjuka etc. Sen är det en budgetfördelning från kommunstyrelsen som nämndens ledamöter heller inte kan påverka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.