Branden

Sen kväll, helgbemanning på redaktionen vilket innebär bara en person – jag. Strax efter 21-tiden ser jag att SOS Alarm rapporterar om brand i villa i Robertsfors.

Det är för långt för att åka dit och lämna redaktionen tom. Jag rapporterar löpande på vk.se om vad som sker utifrån uppgifter från SOS Alarm och polisen. Och efterlyser samtidigt läsarbilder via MMS till 72 090. Jag går ut med uppmaningen också på VK:s Facebooksida och på Twitterkontot @VK_Redaktion

Det dröjer ett tag, konstigt nog. Det brukar gå undan innan allmänheten rapporterar in spektakulära händelser som en brand. Men så kom det en bild. Jag ger respons via sms och frågar om det finns fler bilder. Och det kommer en till. Så kommer det ytterligare bilder. Och jag är tacksam, för läsarnas medverkan och bidrag till rapporteringen.

Det är värdefulla dokumentationer av en dramatisk händelse i ett litet lokalsamhälle i länet. En villa brinner ner till grunden, en familj drabbas hårt. Och VK rapporterar om det i text och bild. Och så även med en inspelad intervju med räddningstjänstens räddningschef i beredskap.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.