Aktiviteter för lättroade

Dagens höjdpunkt torde väl vara att träffa min strokeläkare. Så lättroad är jag. Nja, det handlar om en rutinkontroll en bit in i min rehabilitering. Det drar ju hela tiden åt rätt håll och utåt sett, för vänner och bekanta, tycks jag verka helt normal. Men då syns ju inte hjärntröttheten på min utsida. Fast även den håller på att bli bättre, orkar allt längre ”pass” i verkligheten, som att skriva, läsa och umgås med folk. Yrseln finns i viss mån kvar, särskilt när jag vrider för snabbt på huvudet. Men även det ska visst vara ”normalt”. Hjärnan håller fortsatt på med att söka nya kopplingar och när den gör det så försvinner yrseln sakta men säkert. Jag ska gå hel ur det här!

Satt och såg och lyssnade på en kortdebatt i SVT om flyktingkrisen mellan Åkesson och Jonas Sjöstedt. Det syns vara hopplöst att komma åt Åkesson och Sd när deras ”paradfråga” ska diskuteras. Sjöstedt stod där med sin debattpalett och målade i regnbågens alla färger, målade himmel, sol, mark och hav, medan Åkesson snabbt rörde om med penseln på sin palett, där bara svart och vitt finns, och sedan målade han över allt – så det blev grått. Grått, grått. Ett mekaniskt malande, svepande, generaliserande – vansinnigt förenklat, och jämngrått. Och samtidigt begripligt; sånt som somliga kan nicka igenkännande till.

Det är knepigt med människor som valt att leva med och bland sina hemligheter. Kanske har de inte lyckats befria sig från dem? Eller så har det blivit en ”bekväm” mur mot andra, mot världen utanför. Men är man inte ärlig så tvingas man ta till lögner – och som vi alla vet så måste lögnare ha ett riktigt gott minne för att inte bli ertappade. Det är klart att vi alla måste få ha hemligheter som vi kanske aldrig yppar eller om vi gör det så är det i djupt förtroende till en vän; men att stapla hemlighet på hemlighet är en annan sak. Då blir det till en strategi och tvingar hemlighetsmakaren att köra med dubbel agenda. Risken är stor att andra kommer i kläm och blir illa tilltygade.

För övrigt smakade morgonkaffet alldeles förträffligt.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.