Bilder från Åmsele

Så har vi avklarat vår premiär med föreställningen ”Bland ved, rabarbersaft och andra passioner”. Inför ett trettiotal nyfikna (och förbluffade) lyssnare körde vi våra berättelser – en föreställning på en dryg timme. Sen blev det kaffe och prat. Många hade läst min roman ”Vedtjuven” som ligger till grund för min berättelse, men de flesta ville tala med mig om en tidigare roman – ”Konungarnas konung från Baklandet”, eftersom huvudfiguren i romanen, Valfrid Johansson, levde sitt liv på andra sidan älven i Bjurselefors.

Åmsele 7
Jag och Linda Marklund strax innan föreställningen.Linda hade fixat både rabarbersaft och ved.

Åmsele 5 Åmsele 6
Varje berättelse inleds med en dans. Jag ska dansa in till en schottis – men det vete tusan vad slags dans detta blev … Nån primitiv form av krigsdans? Men att inleda med dans, och att bjuda på sig själv, är ett bra sätt att börja berättandet på. Det uppstår kontakt med publiken och stämningen blir inte lika spänd. Så både jag och Linda kommer att fortsätta med vårt dansande.

KentensamÅmsele
Människor kan starta krig för precis vad som helst. I stort och smått. Ja, det kan till och med bli krig om veden. Något som blev ett faktum i Baklandet vintern 1974.

20151010_215748
En ur publiken tackar Linda och vill ha receptet på den goda rabarbersaften. Men icke, det receptet är hemligt.

Åmsele10
Min snälla chaufför Kirsi satt på första parkett och gav oss sedan tummen upp.

Nästa föreställning
Måndag 12/10 18.30
Lycksele stadsbibliotek

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.