Ordträning i Siksele

Midsommaraftonen blev fram mot aftonen ljus, men kall. Efter middagen åkte vi en sväng ut i ”naturen”, bort mot Anumark för att plocka blommor och räkna kor. Blommor fanns det gott om, men värre var det med korna. Det verkar som bönderna åt det hållet, slaktat korna och förlitar sig på att med EU-bidrag hålla markerna öppna.

Har äntligen fått texterna klara till hösten berättarföreställning ”Mitt ibland oss”. Min original blir Valfrid Johansson ”Konungen” och Ester ”Duva” Nilsson. Två märkliga livsöden. Om en vecka åker jag till Siksele för att träffa Linda Marklund och slipa lite på våra berättelser, ge varandra konstruktiv kritik. Första veckan i september smäller det, då är det premiär i Lycksele.

KentLindaRfors
Jag och Linda Marklund träffas till veckan i Siksele för att träna på våra berättelser.

Om en eller två dagar bär det av till Skellefteå och Lena, beror på vilken av dagarna som passar. Har städat undan det som varit av vikt: texterna, betalat räkningarna, överklagat försäkringsbolagens bedömning av min dotters vanprydande ärr, städat, diskat, kastat bort all levande materia som gömt sig i kylskåpet, promenerat, vilat, diskat igen, läst i Arne Mûllers bok om utarmningen av Norrland, tvättat kläder, strukit kläder, delat piller i mina dosetter för tre veckor framåt. Kvar att göra: samla ihop alla texter, kopiera dem. Sedan packa kläder för minst en vecka.

dark-1850684_960_720

En grå och regnig dag. Kallt. Men det ska visst bli sol och värme på torsdag.

För övrigt är sommaren alldeles för kort – och det mesta regnar bort.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.