Luddig info om vaccinet

I fredags ändrade Folkhälsomyndigheten prioriteringsordningen – eller inte? För än går det inte få fram vad som gäller. På 1177 och 113 113 kriscentrum (tror jag att det kallades), så fick jag vänta länge medan de på andra sidan, läste igenom pressmeddelandet och försökte tolka det. Det slutade med att jag skulle återkomma på måndag eller vända mig till min hälsocentral – som jag tappat förtroendet för. Frågar man något om vaccinationen hörs i undertexten att jag är ute för att tränga mig förbi kön.

I väntan på vaccinet

Jag vågar inte jubla, i tron att det trots allt inte gäller JUST MIG. Men jag har fått ett litet hopp och med det en strimma av framtidshopp.

Beskedet om de nya rekommendationerna kom från Folkhälsomyndigheten på fredagen löd så här:

”Äldre och personer som löper hög risk att bli allvarligt sjuka och dö prioriteras hårdare än de gör i dag. I praktiken innebär detta exempelvis att äldre och andra med förhöjd risk för sjukdom och död ska erbjudas vaccin före vård- och omsorgspersonal, säger Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten i pressmeddelandet.”

Jag är en av dessa som dör av coronasmittan. Jag har i princip ALLA de diagnoser som sedan räknades upp: Diabetes, Stroke, Neurologisk sjukdom som sätter ner andningsförmågan (typ Parkinson och astma), högt blodtryck, övervikt, psykiatriska sjukdomar (bipolär sjukdom + paniksyndrom). Jo, jag är väl förberedd vad gäller diagnoser. Men så är jag ju också Övre Norrlands sjukaste författare.

Är det någon därute som vet hur den nya prioriteringsordningen ser ut och fungerar?

Lena min följeslagare

Nu är jag less på att sitta isolerad (sen i september) och att vara rädd, somna och vakna i panik – inte minst för att jag ska hinna bita i gräset på grund av isoleringens stillasittande: En ny stroke eller hjärtinfarkt. Samtidigt som pandemin rasar utanför mina fönster. Har tillsammans med min kära Lena promenerat två dagar i rad. I väntan på att få besked vad som gäller vaccinationsordningen.

Nej, jag vågar inte tro, inte känna den minsta glädje – i rädsla att prioriteringsordningen gäller någon helt annan grupp.

Rusning efter Ester

Vad gäller slutkorrekturet av ”Älskade Ester” meddelar förlaget att det dröjer 1-2 veckor innan luntan på 600 sidor ramlar ner i min e-postkorg, för ytterligare och slutlig genomläsning. Läs mer om romanprojektet på min webb. Länk till kentlundholm.com

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.