Jag och Vi

Sent i mitt författarskap så lossnar det. Min roman säljs över hela landet, jag har uppmärksammats i rikstäckande media. Sex sidor i tidningen Vi är inte fy skam (40 000 prenumeranter och lika många som köper lösnummer). Det är fullsmockat vid mina författarbesök, särskilt när jag har med mig trubaduren Patrik Frohm.

I tidningen Vi blev det fem sidor om jag och Ester, då jag var i Lycksele den 1 september. Verkligen bra skrivet av Tomas Fläckman och kanonbilder av Elin Berge. Jag har svårt att hänga med i svängarna. Dagen innan ett uppslag i Parkinson Journalen.

Ovan på det, en lyckad turné – och ett hästjobb med att färdigställa manus. Ett kortare med musik, ett längre utan musik, ett för Lyckselepubliken som känner Ester, ett för de orter där Ester är okänd, som nästa veckas långtur till Storuman och ett särskilt manus till ForsLitt i Åmsele där texten bör ha något med vatten att göra – som tur är har jag en bifigur i romanen, den verklige Häradshövdingen Erik Thomasson som var en av förgrundsfigurerna i striden om Vindelälven. Han kallades av Vattenfall för ”Vattenfalls fiende nummer ett.”

Vem smyger ut bakvägen vid ett bröllop i Lycksele?

 

Japp, Ester Duva har varit på plats och fikat lite gräddtårta. Nu ska gumman hem och vila innan aftonens föreställningar börjar. Allestädes närvarande.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Irene Grundström

    Hej Kent! Jag gläds verkligen över dina framgångar. Min blogg Naturbilder var också och provade Esters parkbänk i Lycksele. Antalet gästnätter i Lycksele torde väl öka när alla vill dit och gå i hennes fotspår.
    Din vän bakom skärmen Irene / Naturbilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.