Kandidaterna blir fler!

Så har då Åsa Ögren och Hans Lindberg meddelat sin kandidatur till posten som socialdemokraternas kandidat till kommunalråd. Det är utmärkt! Bra att kandidaterna är tydliga med att de ställer upp så medlemmarna vet vilka som finns att rösta på. Notera dock att vi inte vet om det finns fler kandidater. Marie-Louise Rönnmark, idag socialdemokraternas 2:a kommunalråd med ansvar för kulturhuvudstadsåret har ännu inte gett sitt besked. Kanske kommer något fler namn också?

För egen del nämndes mitt namn i början av den nomineringsomgången men jag har hela tiden sagt att jag inte är en kandidat. Och tack och lov får man väl säga så släppte media det där omgående. Politik är ett slags hantverk som kräver erfarenhet. Åsa, Christer och Hans är alla personer med erfarenhet av kommunpolitikens yttersta nivå under flertalet mandatperioder.

Socialdemokraterna är ett lagbygge. Det kan låta konstigt för en del med Holmlund som färgstark företrädare, men socialdemokraterna är verkligen ingen enmansshow. Valberedningen sätter ihop ett förslag till lag, det är inte som i fotbollens värld att ett lag byggs runt en enskild person utan man jobbar med en helhet som står upp tillsammans i med och motgång.

En av de stora myterna runt socialdemokraterna är just det att det finns en patriark som styr allt. Det stämmer inte. Lennart Holmlund har precis som alla andra att förhålla sig till det kommunala handlingsprogram som socialdemokraternas medlemmar tagit fram. En annan myt är att medlemmarna bara har att bocka och rösta. Det är rent nonsens. Inget parti har så hårda och tuffa debatter internt som Socialdemokraterna. Men till skillnad mot andra partier så röstar vi enat i nämnden, kommunfullmäktige, riksdagen eller vad det nu är och inte fladdrar ut som en del partier som tar sin interna debatt på sittande möten.

Just det här att socialdemokraterna är ett lag något som inte alla begriper. Anders Ågren(m) fortsätter påstå att nu går (s) till vänster utan Holmlund. Alltså allvarligt Ågren, jag förstår att du inte vill tala om något annat men detta är ganska bisarrt. Såväl Åsa, Hans och Christer har under lång tid ingått i det lagbygge som format Umeås framtid och värnar ”Umeandan” Socialdemokraterna i Umeå är ett lag och kommer fortsätta spela ett lagspel.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se