Bluffen om Apberget

Västerbottens kuriren presenterar idag något man kallar ”bluffen om Apberget”. En artikel som kommer samma dag som tekniska nämnden ska fatta beslut om programhandling för Rådhusesplanaden och innehåller nya uppgifter om arbetet i projektgruppen.

Uppgifterna till oss var tydliga i höstas att markarbeten behövde göras kring vattenledning och högspänningskablar och att kringkopplade lösningar skulle bli väldigt dyra lösningar. Jag hade ingen anledning att betvivla det.

Med anledning av dagens artikel har jag talat med gatuchefen som kvarstår i bedömningen att beslutet att nedmontera Apberget växte fram i projektgruppen och att man kvarstår att det var en korrekt bedömning för att hitta den bästa lösningen på ledningsdragningar. Samma informationen har även lämnats till tekniska nämnden. De frågetecken som vk lyfter upp kommer vi titta på så att det inte finns några oklarheter.

Att enskilda fastighetsägare har haft sina åsikter om Apberget är en sak och inget nytt. Enskilda fastighetsägare har inte påverkat socialdemokraternas politiska inriktning i detta ärende med Rådhusesplanadens framtida utformning.  Vi har vid sammanträdet med tekniska nämnden yrkat på hur vill se Rådhusesplanaden och kommer presentera det vid morgondagens presskonferens.

uppdaterad.

7 kommentarer

 1. Erik

  Snälla Andreas. Du har gång på gång fått höra att det har gått till på det sätt som nu bevisas. Du har, som ansvarig politiker i nämnden, haft ett halvår på dig att själv granska underlaget vilket du rimligtvis skulle gjort när så mycket talat för att saker inte gått rätt till. Du har gång på gång sagt till oss på dialogmöten och på denna blogg att vi sprider ”konspirationsteorier”, att det inte finns några ”dolda agendor”. Att tala så framställer oss som varit kritiska på ett sätt som underminerar vårt förtroende. Jag förväntar mig att du offentligt ber om ursäkt för detta. Att inte vilja veta sanningen är något helt annat än att vara aningslös inför hur saker går till. Dags att börja vara ärlig.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Hej Erik, de uppgifter som lanserats måste utredas det har du helt rätt i. Har jag haft fel så har jag inga problem att tillstå det.

 2. Inge-Bert Täljedal

  Tekniska nämndens ordförande Lasse Jacobsson säger i medierna att han inte förrän alldeles nyss informerats av tjänstemännen om att fastighetsägarna redan i maj uttryckte att Apberget borde rivas under hösten. Carl Arnö menar, såvitt jag förstår, att han informerade politiker om det. I så fall måste det rimligen vara någon eller några andra politiker än Lasse Jacobsson som fått den informationen tidigare. När fick du sådan information?

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Jag och Lasse har inte haft någon särskild dragning om detta. Däremot är min minnesbild att man på sammanträdet i juni 2013 kort nämnde att det fanns synpunkter på Apbergets placering. Men både tjänstemän och politiker var överens om att Apberget skulle hanteras i samband med ombyggnationen av rådhustorget. Att Apberget blev en del av ombyggnationen av Rådhusesplanaden har att göra med att en enig nämnd valde att göra så i och med beslutet av att inleda medborgardialogen.

 3. Pingback: Tjänstemannastyre | Daniel Nyström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se