Patetiskt Peder!

Peder Westerberg beklagar sig på sin blogg över städningen av i kommunens lokaler. Peder skriver:

”Tidigare i min blogg har jag även skrivit om underhållet av skolor, som har skjutits på. Nu måste underhållet och städningen av våra skolor prioriteras högt /-/ det borde vara ganska logiskt att kommunen får mycket bättre ekonomi om underhållet av skolorna ligger på en hög nivå och inte släpar efter.”

Jag tror allvarligt talat jag skrattar ihjäl mig.

Detta är alltså samma Peder som de senaste åren velat kapa kostnaderna kraftigt för städ i Umeå kommun. I kommunfullmäktiges budget för 2015 ville Folkpartiet kapa kostnaderna med städ inom för- och grundskolan med 20%. Det betyder nära 7 miljoner kronor mindre till städet av skolor i år. Självklart rimmar det väldigt illa med utspel om att satsa på ökad städning.

Nu hoppas man att ingen ska märka nåt, men i politiken ska man inte ljuga. Patetiskt Peder.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

3 kommentarer

  1. Sixten

    Högsta kommunalskatten i Sverige bland större tillväxtstäder men utfallet till medborgarna uruselt.Vad kan det bero på ?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Det är helt felaktigt, självklart får vi ut mer av skattekronorna. Umeå satsar stort på anläggningar åt föreningslivet, satsar mer än alla jämförbara kommuner på kultur och bygger ut förskolan i hög tqkt för att nå målet om 15 barn per barngrupp. Det är mycket enkelt att se vart skattekronorna går.

  2. Pingback: Vad menar Westerberg? | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se