Försäljningsbeslutet väcker oro

Idag efter kommunstyrelsens sammanträde skickade vi ut följande pressmeddelande.

 

Vänsterpartiet är
mycket oroade över försäljningsbeslutet

PRESSMEDDELANDE
2017-06-12

Nu har Kommunstyrelsen beslutat att sälja ut 1601 lägenheter ur Umeås allmännytta. (Bluffaktura-)Företaget Heimstaden föreslås köpa områdena Carlshem och Mariehem för ca 1,2 miljarder. Vänsterpartiet är nu väldigt oroliga för Umeås, hyresgästernas, och AB Bostadens framtid.

⦁    Ur demokratiskt hänseende är beslutet förkastligt. Socialdemokraterna i Umeå säljer ut människors hem som ett överraskningsmoment, undanhållandet av information har nått helt nya dimensioner, säger Ulrika Edman, gruppledare för V.

I Bostadens styrelse, Umeå kommunföretag och Kommunstyrelsen lade Vänsterpartiet motförslag mot utförsäljningen. Samtliga socialdemokrater och allianspartister röstade för beslutet att sälja.

⦁    Det här är antagligen den största och viktigaste frågan AB Bostaden någonsin har fattat, och att det då tillåts gå till på det här sättet är bedrövligt, säger Bore Sköld, styrelseledamot i AB Bostaden för (V). – Ett flertal av styrelsens ledamöter, med olika partifärger, påpekade att denna process inte gått till på ett tillfredsställande sätt. Ändå blev beslutet så entydigt. Det är synd att partipiskans lag alltid ska lyda, säger Bore Sköld (V).

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Svenne

    Jag är av en annan åsikt än dig och är positiv till försäljningen .MEN ,på det sätt detta skett belyser ytterligare en gång hur det fungerar i denna kommun. Ser mycket parallellt till skolfrågan, lögner och odemokratisk hantering. Detta kommer att straffa sig i längden ,för S . Ser i och för sig detta positivt men vi lever i en demokrati och då ska det finnas transparens ,inte vara ett ”fulspel”. Sen kan aldrig alla inte bli nöjda i slutänden. Hans Lindberg bör bytas ut !!!

    • Mattias Sehlstedt (inläggsförfattare)

      Respekterar att du har en annan åsikt i utförsäljningsfrågan. På samma sätt som det är enklare att på ett sätt respektera högerpartierna, för att det har varit uppenbart för alla att de vill sälja ut och privatisera.

      MEN det kraftiga demokratiska underskottet i hur denna fråga hanteras är under ytterst oroande. Håller med dig om att ” det kommer att straffa sig i längden”. Men inte bara för S: Även de fyra högerpartierna och miljöpartiet agerar på ett sätt som innebär att de tycker att detta tillvägagångssätt är okej.

  2. Svenne

    Men tror ändå det är S som drabbas hårdast, eftersom S hela tiden varit emot en försäljning och nu svänger på en ”ettöring” . Högersidan med det parti jag sympatiserar med vet alla vad vi vill, givetvis finns undantag här också allt är inte svart eller vitt. Men juste politik ska det vara ,men detta får ju väljarna bestämma vid nästa val vem de vill se sin företrädare. Politiken är för smutsig idag ,politiker borde se sitt kall och inte enbart till sig själv och sin framtida inkomst .Värst är den S bloggare som kör sitt eget race här på bloggen, med värsta Trumpretoriken för att tillskansa sig röster med privat valkampanj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.