Mattias X Lundberg

Think bigger. Move faster!

Nytt företag! Chop, chop!

Jag drivs inte av att tjäna pengar längre. Har råd med villa, gröt och Passat. Det räcker gott. Däremot älskar jag företagande och vill gärna se fler entreprenörer. Så jag tänkte pedagogiskt i realtid visa hur enkelt det kan vara.

I kväll hade jag en konversation med en kompis, som tipsade mig om bilpooler. Hur bra det funkar i Stockholm, hur många som i dag bara vill bruka och inte äga. Miljövänligt till tusen! Och borde passa en progressiv stad som Umeå som hand i handske! Så kom jag på att min koncern har två Kia Piccanto som bara står utan att användas.

Då gör man så här:

1. Man lägger ut en blogg och skriver på Facebook om sin ide så att den får spridning.

2. Man informerar sin verksamhetscontroller Kickan om att nu har Mattias gjort det här. (Lite Boris Jeltsin att prata om sig själv i tredje person…men man måste ju om man ska uttrycka sig pedagogiskt) Och om bilarna har urladdat batteri, har fel logga på sig eller vi inte har bestämt betalmodell än – så är hon perfekt för att lösa det problemet när det börjar ringa! Fast det börjar ju inte ringa direkt för vi behöver ett särskilt nummer. Men det börjar droppa in mail på hennes mailadress kristina@mxl.se. Jaja, det är reklam, men VK har sagt till mig att innan någon börjar uppenbart uttnyttja bloggen för reklam så kommer dom inte att deleta något. Och det här är ju främst en pedagogisk blogg i entreprenörskap!

3. Om det är så att det krävs tillstånd för att driva bilpool så hinner vår jurist Marcus kolla upp det innan vi de facto lämnar ut någon bil.

4. Om det krävs 10 bilar och en bokningsapp för att få lönsamhet i affären så löser vi det längs vägen.

5. Om min styrelseordförande Thomas blir tokig över mitt impulsiva drag så…får jag muta honom med någon förstaupplaga av en bok. Han gillar sånt. Jag har inte lärt mig än vad min nyanställda kommunikationschef Kicki gillar. Men går hon bonkers över att jag inte tog det här med henne innan…så får jag väl snabbt räkna ut hennes bevekelsepunkt. Eller så får jag utstå utskällningarna.

6. Så var vi igång! Inte svårare än så.

Det är klart att har man inte en koncern med bilar över och personal som hjälper en så är det inte så här lätt. Men poängen är att bara man startar och löser problemen längs vägen så kommer man igång snabbt!

See you out there, blivande entreprenörer!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.