Evy Palm

Är en person jag beundrar. Googla gärna på henne och se resultatlistan- ojojoj. Det är en långdistanslöpare från Lidköping som fortfarande är världens genom tidernas snabbaste kvinnliga löpare på halvmarathon och 10.000 m på utomhusbana i 45-49 års- klassen. De ni! Slöfockar.

Där stod Evy så okänd i skolbespisningen i Lidköping och slevade intet ont anande upp pölsa, lappskojs och köttbullar till de näsrynkande skolbarnen. Så plötsligt (även om det kanske inte är så ”plötsligt” att komma på att man vill göra något annat när man står i en matbespisning) kom hon ungefär 1980 på att hon skulle börja springa. Jajamänsan- jag säjer bara det- kolla hennes resultatlista! Hennes insats i OS 1988 verkar vara i det närmaste ett fiasko- men att komma på 24:e plats i vilken OS- gren det vara månde vid 46 års ålder och efter 8 års träning, det är banne mig beundransvärt.

Jag hörde nångång i radio, eller om jag läste det att hon säger att man bara ska träna så mycket att man tycker att det är roligt.

Ha! Jag säger bara ha! Det metoden har jag praktiserat i större delen av mitt vuxna liv och se så långt det tagit mig i min idrottskarriär. En skämmig placering i sistaklungan i ett barnlopp i Värmland på 80-talet…

Nänä. Ska träning ge resultat i kondition och hälsa är det bara en sak som gäller: No excuses!! (Inga ursäkter). Som min hästtränare Maria Egelby sa när vi adepter pustade och suckade och ursäktade oss av alla krafter för att slippa galoppera ännu en serie operfekta volter eller få till den där prisvinnande långsamma spänstiga traven.

Såhär jobbar min och säkert många andras hjärnor:

Härligt att springa etthundra meter

Där hasar Janne och där går Peter

Nu tror jag nog att det blåser för kallt

Jag springer hem och inställer allt.

Härligt att jogga flera minuter

Varför är det ingen som blåser saluter?

Jag är så flåsig och väldigt skavsårig

Och faktiskt väldigt svårt överårig!

Härligt att kuta rätt genom byn

Solen står högt och lyser i skyn

Men aj- det var en sträckning i foten

Nu far jag hem och googlar om boten.

Jag springer fort så att  jag blir svettig

+ 26- men är det helt vettigt?

På tok på tok, för mycket sol

Jag tar taxi hem och sätt mig i en stol!

Härligt att känna pulsarna slå

Jogga på hej och hå!

Men nej nu trampa jag fel på asfalten

Fort hem och stek upp palten!

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.