Den obotliga människan

Ursprunglig lek – konsten att inte vara rädd

Rädslan styr vårt beteende, och då kan vi heller inte känna trygghet. I leken lär vi oss samspela, vi lär oss komplettera varandra, på ett fredligt sätt. Människan är ett flockdjur, beroende av att samarbeta för sin överlevnad. Den moraliska människan tänker för mycket på vad omgivningen ska tycka och tänka.

Med Ursprunglig lek har Fred Donaldson funnit ett fredligt lekbeteende hos både barn, fängelseinterner och vilda djur där man leker avslappnat utan att känna rädsla.

 

Vi bör ta till vara denna metod för att skapa ett samhälle utan våld och rädsla. läs mer nedan

 

O. Fred Donaldson utforskar den ursprungliga leken. Han har lekt med barn, fängelseinterner och vilda djur. Hos samtliga har han funnit samma fredliga lekbeteende.”

”Skillnad på kulturell och ursprunglig lek

Många förknippar lek med sporter av olika slag eller andra lekar där samhället tillhandahåller barnen verktyg. Lek som ofta handlar om att vara bäst, snabbast eller att utmärka sig själv. Lekar som ger beröm om man ”lyckas” med något, eller skam om man inte gör det, alltså är man ständigt i någon sorts tävlan.

– Den leken är något vi lär oss och som är olika beroende på kultur och social status. Den ursprungliga leken är något som finns inneboende i oss alla från början och bygger på tillit, samhörighet och kärlek. Det är vårt naturliga sätt att vara.”

Läs mer på:

http://goodnewsmagazine.se/inblick/han-leker-varlden-trygg/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.