Den obotliga människan

MR dagarna i Umeå – kort resumé

MR dagarna 13-15 november 2014 är över. Mänskliga rättigheter och demokrati måste vi erövra varje dag året runt för yttrandefrihet och rätten att organisera sig, är inga självklarheter. MR-dagarna är Nordens största mässa för Mänskliga rättigheter. Tre fullspäckade dagar med 122 programpunkter på temat kultur, förutom invigningen och avslutningen så var det 10 seminarier/pass, flertalet seminarier var fullsatta. Kulturens kraft lyftes upp och belystes ur många olika perspektiv, många nya kontakter knöts mellan enskilda och organisationer.

Män för jämställdhet i Umeå som jag är ordförande i var samarrangör till seminariet om samtyckeskultur tillsammans med kyrkan på campus och juridiskt forum (huvudarrangör).

Var på följande seminarier: ”Samtyckeskultur”, ”Är kulturarbete ett verktyg för fredsbyggande och försoning”, ”Könsbaserat våld i Umeå och Riga” samt ”Kulturell identitet i förtryckets skugga”. Kunde varit på fler seminarier men var tvungen att smälta intrycken av de jag var på.

Under lördagen den genomfördes en preformence med gruppen OTALT där vi var 100 statister som illustrerade jämställdhetsstatistik lokalt nationellt och globalt på 22 frågor.

Nästa år sker arrangeras MR-dagarna i Göteborg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.