Den obotliga människan

Extrem patriarkal nationalism

Jag blir mörkrädd nu på allvar. Har de senaste åren sagt i olika sammanhang att samhällsklimatet börjar likna 1930-talets mentalitet. Nu gäller det att kämpa för människovärdet – alla människors lika värde

Det extremt nationalistiska partiet sverigedemokraternas partisekreterare har i helgen uttalat sig om att samer och judar inte är svenskar. Vem är då svensk? Halva sd: ledning är ju sverigefinnar så då diskvalificerar de sig själva.

Den extrema nationalismen är patriarkal för den använder de militära idealen som mall för hur de vill att en människa ska vara – en robot som gör som hen tillsagd. Nej tack, de militära idealen är inget för mig.

Som en obotlig människa är jag komplex, till erfarenheter, tankar, kropp och själ samt till tid och rum. Jag är många många personer i en o samma person, jag är son,pappa, älskare, kompis, kollega mm

Jag är anhörig till person som satt i koncentrationsläger, bär med mig hens erfarenheter. Det är anledningen till att jag vill bredda de manliga idealen och skapa ett tillåtande människovänligt samhälle där olikheter kompletterar varandra och har lika värde. Därför är jag med i organisationen Män för jämställdhet vars vision är ett samhälle utan våld. Kom med du med och engagera dig för att nå dit.

Läs mer på: http://www.mfj.se/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.