Det här med genus..

Det pratas mycket om genus. I förskolan, på tv och på internet.

Var och varannan dag ser jag på olika forum trådar som handlar om hur folk klär sitt barn, vad som är könsneutralt och inte osv.

Jag trodde att genus var att barnen får utvecklas till en egen individ med egna intressen utan att det spelar någon soll vilket kön man tillhör. Jag trodde inte att det handlar om att göra flickor till pojkar, pojkar till flickor eller att barnen helt enkelt ska vara könsneutrala.

Jag låter min flicka ha klänningar, kjolar, glitter och annat "typiskt tjejigt". Hon vill ha det så. Hon väljer själv kläder. Ibland väljer hon "tuffare" kläder, en del dagar så kallade känsneutrala kläder.

Jag klär min pojke i skjortor, tröjor med bilar på och "killiga" färger. Han får även ha rött, rosa och målade naglar om han vill.

Varför ska så stor vikt läggas på barnens kläder när det kommer till genus?

2 kommentarer

  1. Max Fall

    Och om han ville ha en klänning eller kjol på sig, skulle du gå med på det utan att försöka övertala honom till annat? För jag har sett flera mammor som säger som dig, men sen när det kommer till kritan får de panik om lillgrabben vill ha kjol på sig eller tycker det är skönare med trosor istället för kalsonger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.