Sommarklänning och intelligensbefriade hundmänniskor!

I helgen var det marknad i Lycksele. Jättetrevligt, ovanligt fint väder på marknaden då det faktiskt gick att gå utan att frysa rumpa och händer av sig 🙂

Mindre trevligt var det att köra barnvagnshjulet rakt genom en jätte hund bajskorv.. fy f’nn vad jag blir irriterad på hundfolk som inte har vett att plocka upp efter sig! Jag hör dom som klagar på kattfolk, att katterna springer runt och gör ifrån sig här och där (okej, till viss del håller jag med, då det faktiskt är upp till fjurägaren att hålla reda på sina djur) men! Katter gräver ALLTID över sitt bajs, det är ingenting som ligger helt öppet på stan, katter gör inte ifrån sig mitt bland "alla andra". Men det gör hundar. VAD är det som gör det tillåtet att lämna hundbajset?

Det är inte bara på stan, även i området där vi bor är det prydliga bajshögar, helt öppet, och alldeles gult i snön av pink. Jag tycker att det är så tråkigt att behöva säga till barnen på väg till förskolan att dom inte får leka i snön på vägen dit/hem för att det är hundbajs och hundpink. Så mysigt är det inte att få hundbajs på overallen kan jag säga. Och inte är det mysigt med den gula snön heller, det är rent ut sagt äckligt!

Vuxna människor som kallar sig hundägare, som lämnar bajs efter sina hundar måste på något sätt vara intelligentbefriade. Okej att glömma bajspåsarna EN gång, eller att inte locka upp när hunden bajsat flera meter in i skogen när det är massor av snö. Men nu handlar det om ett bostadsområde – folk bor där, barn leker där. Det ligger efter vägkanten eller inom räckhåll.

Såklart väntar jag mig inte att någon ska kommentera här att den personen tillhör dessa stackars människor med nedsatt intelligens – jag ville bara skriva av mig.

Nu till något mera trevligt och mindre illaluktande och inte lika geggigt – sommarklänningar!

Jag sydde denna sommarklänning i storlek 92, modell förklädesklänning. Nu håller jag på att sy en likadan modell i ett annat tyg, men använder elastisk spets i stället för kantband.

Jag gillar noshöringstyget, det är verkligen unisex så det ska sys upp i tröjor och shorts till grabbarna!

Klänning i den här modellen kostar 240:- och kan sys upp i storlek 56-104.

 

6 kommentarer

  1. Angelica Holmgren

    jag är också rätt förbannad på allt snusk. det borde finnas en bajsplats var 500:e meter för hundar. det borde funka. pisset är också skitäckligt men hundägarna tycker att det är heeelt jävla okej bara för att det inte är bajs. stryk ska dom ha 🙂

  2. Rebecka Höglund

    Svar till Angelica Holmgren (2012-03-05 17:32)
    Alltså, har man hund kan man väl ha nog med vett och rasta dom i skogen? Eller iaf plocka upp det som kan plockas upp! Jag gillar hundar men inte vissa människor..

  3. M som i Marabou

    Jaaaaa, äntligen någon som tycker som jag och som törs säga det högt. Jag är också otroligt less på hundpink och hundbajs. Det finns ju precis överallt. Tyvärr så är det så att så fort man knystar om det så får man 3000 svar som talar om att ”hundbajs är naturligt och försvinner av sig själv” och liknande kommentarer. Ja men då så – då kan ju de hundägare som tycker att hundbajs är så naturligt och trevligt ta med sig det hem och låta det ligga och ”försvinna” hemma på deras gård eller deras balkong.

    Hoppsan… jag retar upp mig lite på oanvsvariga hundägare, hundpink och bajs. Vad jag egentligen ville säga är; ”jag tycker som du” 🙂

  4. Hundägare

    Har alltid minst två påsar med mig för att ta upp bajset men hur göra med pinket. Hink och spade?

  5. Rebecka Höglund

    Svar till Hundägare (2012-03-13 07:26)
    Naturligtvis förstår jag att inte pinket går att ta rätt på!
    Det jag stör mig på är att vissa hundägare rastar sina hundar efter vägarna, där andra (icke hundägare) ska gå sedan. Visst, jag fattar att hundägare kanske inte vill plumsa i snön men där jag bor så finns det väldigt fina skoterleder som ligger nära till hands.
    En pinkfläck eller två tycker jag inte gör något, men när det börjar vara gult nästan överallt så tycker jag det är äckligt.

  6. Rebecka Höglund

    Svar till M som i Marabou (2012-03-08 19:40)
    Naturligt – ja! Försvinner av sig självt – ja, efter många, många veckor… Bajs som tinar fram nu i vår luktar ju as innan det har hunnit försvinna, det geggas ut i slasket och hamnar på barnens ytterkläder. Yey! Not..
    Jag tycker det ser för taskigt ut också, inte alls kul.. 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.