Våren kommer!

Jag har vårkänslor! Nu syns ju asfalten här och där, och ungarna är alltjämt blöta när dom har varit ute och lekt. Med det kommer grus.. och, hundbajs 🙁 Ja, jag har skrivit om hundbajs tidigare, men det tål att upprepas: Plocka för f-n upp efter era hundar! Inte är det några små högar heller som man möter, utan riktiga bautahögar, vilket lltså kan utesluta dom hundägare häromkring med små hundar… Vill man nu inte plocka upp efter sina djur så kan man väl för bövelen gå i skogen där inga andra människor är?

Igår hade jag trevligt och efterlängtat besök av Marita och tre av hennes åtta(!) barn. Fredspris till åttabarnsmamman, tycker jag. Eller något i den vägen, jag tycker att det är tillräckligt med tre. Full rulle hela tiden, natt och dag! Men goa också förstås, annars hade det ju inte blivit tre små gryn.

Ikväll har jag sytt färdigt en hög med dregglisar till lille A. Egentligen borde jag ha tagit mig i kragen och gjort det tidigare, för han är ju en riktig kräkare. Men, dom kommer behövas länge till – snart kommer tänderna och med dom MASSOR av seckel… 🙂 Många kläder kan räddas med dregglisar. Annars tycker jag att man tvättar i ett. Man hinner bara ta på honom en ren body så måste man byta igen. Jag har tur om han har tre ombyten kvar efter en dag om han inte har något runt halsen.

Haklapp har jag haft på dom andra två men det är inte sådär jättefint tycker jag, det ska gärna vara något fint tyg och så tycker jag att dom där "haklapparna" som man köper inte håller vätan borta från kläderna så länge. Så jag har satt fleece som fuktspärr och det funkar riktigt bra! Två är helt klara och resten a gänget väntar nu bara på knappar som jag ska hamra fast i morgon. Jag har fått tag på knappar med kappa på som man hamrar fast, så det blir nog bra. Jag tror dock inte jag ska använda dom på dregglisarna, dom fina med kappor blir nog till någon tröja – så dom syns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.