Gardinslakt

Har slaktat en gardinkappa som kommer från mormor som ska få bli till kjoldelen på klänningen jag ska sy, en tunn och skir sak så jag var ju tvungen att hitta något att ha under då som ”insynsskydd” för jag vill inte att kreti och pleti ska kommentera trosor eller fläskhäng eller vad tusan det nu kan vara. Så, man tager vad man haver. Undre lagret fick ett lakan sätta livet till. Här slaktas det tyg för fullt.

Har dock räknat ut att bystdelen i mönstret kommer att bli på tok för litet och då har jag ändå förstorat just den biten, måste göra det högre men jag håller på att klura på hur jag ska göra det. Det får bli morgondagens bekymmer känner jag. Kanske bara sätter nån bred, fin spets uppepå. Fast nån sån har jag inte…

Jaja, idag var jag nere på Happy Homes här i stan och skulle köpa tyll till underkjolen. Fick tag i vitt tyll men jäklar vad priserna skiljer! Dom är 20 spänn dyrare per meter på tyll här liksom… köpte fyra meter men misstänker att jag kanske behöver ännu mera. Får se om jag hittar nån lösning för jag tänker inte köpa mer här i alla fall. Bra att dom finns och har lite tyger men vad rackarn, 20 spänn per meter är stor skillnad på tyll! (Ska väl tillägga att det inte ens är brudtyll utan vanlig hårdare tyll som brukar gå på 15-20 kr/m). Hittade dock andra fynd i tygrea högen. Köpte rosa satin och ett väldigt skirt tunt tyg med silverprickar på som tillsammans skulle kunna bli världens finaste prinsessklänning till E, men faktiskt så ska det bli kjoldel på en 50-talsklänning när jag har fått till mönstret. Skam den som ger sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.