Nytt är inte alltid bra

Jag har ju brottats med min hushållsmaskin x antal gånger nu och ikväll blev Rebban less! Alltså, det går att sy felfritt typ två stygn och sedan tjarvar den. Fästa tråden, sy tio stygn, tjarv. Så håller den på. Nu har den i och för sig funkat någorlunda i en hel vecka men vad tusan, maskinen är ju liksom bara fem år! Den skulle ju hålla i minst tio år till hade ju jag tänkt.

Men, tur att mamma och pappa bor nära för dom hade ju lånat en maskin av mig tidigare, när jag skaffade min nya fina Singer som nu som sagt bara jäklas med mig. Kul att får nya, fina tyger söndertuggade liksom.

Ja, så vad gör man? Jo, man ringer pappa. Snäll som han är så traskade han över och vet ni vad? Min mystiskt försvunna första egna maskin har hittat hem igen! Dom hade inte bara lånat en utan faktiskt två maskiner. Jag som trodde att pärlan hade kommit bort i någon av ungefär alla hundra flyttar som vi gjort.

Till och med förvaringslådan i orginal finns kvar och den syr ju som en dröm. Nytt är inte alltid bäst. Pärlan är hemma och här stannar den!

 

2 kommentarer

  1. Anna

    Jag hade en SInger och den strulade hela tiden och tjorva, sydde konstiga stygn osv så jag lämnade tillbaka den och köpte mig en pfaff istället!! 🙂

    • Rebecka Höglund (inläggsförfattare)

      Jag kommer nog att förpassa min till tippen! Men först ska jag ta reda på pressafötterna… kanske kan komma till användning. Nu är den ju tyvärr ett par år (inte så många men jag får nog inte lämna tillbaka den), så det ska bli ett nöje att slänga den. Jag håller mig till gamla husqvarna 2000 ett tag nu 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.