Steg 1 + räkpasta

På väg ”mot det nya livet” haha! Snart är jag snusfri! Det ni… det trodde väl ingen. Men i morgon är det helt slut i alla fall. Wish me luck!

Provade ett nytt recept till middag, hittade recept på räkpasta med avokado. Låter gott eller hur? Det var det också, enligt mamman och pappan.

E:s kommentar om maten: ”ursch, vad är det här för kräk?” sen skulle såklart inte hon eller K ha ”det gröna gegget”. Men pastan slank ner i alla fall och E gillar ju räkor så det slank ner hos henne i alla fall. K fick leva på bara pasta. Bilden är lånad från receptet, jag hade tagliatelle i stället för spaghetti men i övrigt var det lika. Här kommer receptet:

  • 600 g frysta räkor
  • 320 g pasta
  • 2 liten gul lökar
  • 2 påse färsk babyspenat (35 g)
  • 4 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 4 mogen avokador
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 8 krm salt
  • 2 krm peppar
  1. Tina och skala frysta räkor med skal. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka gul lök. Fräs lök och färsk babyspenat i olivolja i en liten kastrull ca 3 minuter. Häll på vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka upp.
  3. Dela och kärna ur avokado. Gröp ut innehållet och lägg i koket. Ta av från värmen och mixa till en slät sås med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt färskpressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda såsen med pastan. Toppa med räkorna och gärna några spenatblad.

Nice va? Direktkopierat från www.ica.se men nu slipper ni söka reda på vad det var för gegg jag hade rört ihop. Men gott blev det. Fast nästa gång blir det mindre sås, jag skulle nog vilja påstå att man kan göra hälften av såsen, men öka gärna på antalet räkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.