5 veckor – 200 poäng!

Let the game begin! På 5 veckor ska vi alltså läsa 200 poäng om jag har förstått saken rätt, sedan praktik 4 veckor och sedan 200 poäng på resterande veckor fram till jul. Vilken utmaning! Men alltså helt ärligt, av det jag har sett av specialpedagogiken så kommer det bli helt otroligt roligt! Vilken härlig kurs alltså, av det jag har sett hittills i boken, har läst och börjat lite smått ikväll faktiskt. Ja, jag läste ju lite idag också när ungarna var på skola och dagis.

Det verkar gå bra för E i skolan i alla fall, frågade läraren idag om hon pratar i klassen. Hon var ju typ alltid tyst i f-klass, men jo hon hade pratat Inte mycket men svarar på tilltal på lektionerna och pratar massor på rasterna och i matsalen. Jag hoppas för hennes skull att hon vågar visa mer av sitt pratsamma jag i klassrummet framöver. Men jag vet att det är inte så lätt när man är liten, jag var likadan. Tyst och lite malplacerad i klassen. Det kan man ju inte tro nu, som jag är idag. Kan prata nästan var som helst med vem som helst om nästan vad som helst. Men det är ju så, vi mognar olika fort på olika plan och så måste det ju få vara. Tänk vad tråkigt det skulle vara i världen om alla skulle mogna samtidigt.

Jag och E var i alla fall på stan idag, tog en liten mamma-dotter stund. Hon behövde inneskor, regnjacka och en mugg att ha i klassrummet. Hon valde en kåsa i plast (en rosa, såklart) på Dollar store, hoppas nu jag hittar en märkpenna i morgon så jag kan märka muggen… Sen var det ju inneskor. Jag tycker hon kunde ha tagit sandalerna till skolan men hon ville ha ”foppa”, för dom är ju så sköna! Så vi for på skoaffären och köpte ”foppa” till henne. Rosa valde hon. Jaja, ungen ska ju använda dom så då får hon väl välja foppatofflor då. Vidare till Lindex, hittade ingen regnjacka där. Eller jo, men dom var lite väl dyra där kan jag tycka, men E hittade i alla fall två par trosor (faktiskt, men sånt behövs ju också…) och så en gympapåse. Bra, då slipper jag leta laminerat tyg och sy en åt henne. Enkelt, snabbt och bra.

Hittade en fleecejacka på Åhlens, det blev faktiskt en fleecefodrad. Det var den enda som fanns i hennes storlek. Fattar inte varför det kommer så lite många i större storlekar än 110 liksom. Men men, nu är den inhandlad i alla fall. Och så slipper hon ju ta dubbla jackor då om det regnar. Jo, vi hittade ju PC-spel också på rea, 10 kr/st så vi köpte tre. Ett till K, ett till E och ett som dom kan spela tillsammans eller turas om med. Kan vara bra i vinter när det är svinkallt. Inte för att det ska vara nån typ av barnvakt men jag tror att det är bra spel, lite pedagogik och matte.

Sen var jag och lillebror ute och löste gymkort på badhuset.

Inte illa pinkat av en mamma på en dag va? fast nog har jag hunnit betydligt mer idag men då får ni aldrig sluta läsa 😉

2 kommentarer

  1. Magistern

    Vilken typ av poäng? Högskolepoäng? Det är inte mattematiskt möjligt att läsa 200 hp på 5 veckor. 1,5 hp = 1 veckas heltidsstudier ( 40 timmar ). Det skulle innebära att ni läser 27 ggr snabbare än de som studerar heltid på högskola 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.