Glutenfria muffins med mera..

Igår tog jag med mig storbarnen på bio. E gillar ju ”Hur många lingon finns det i världen” så vi såg ”Hur många kramar finns det”. E satt stilla och såg hela filmen. K däremot provade många olika ställningar i stälen, både sittande, liggande och lite stående. Säkert jättefräsigt för dom som satt bakom.

Hämtade ut två meter tyg idag, jerseytyg med fototryck! Ett med kapplöpningshästar och ett med racerbilar. Supermjuka och fina! Kommer bli tuffa tröjor hade jag tänkt. Vi får väl se framöver.

Sist men inte minst så har jag virkat mig en garnkorg, rev ett gammalt påslakan till mattrasor och sedan virkade jag med nians virknål, först botten och så sedan ”väggarna” allt i ett stycke. Gick fort och bra. Den slukar en hel del garn, men jag ska ta och proppa ner ett par nystan till så att den blir riktigt full, så att den inte ser lika ostadig ut (fast den är himla stadig faktiskt, ändå). Det gick åt ett helt påslakan till denna, klippte dock bort sidosömmarna för dom ville jag inte ha invirkade i korgen men det gör man ju som man vill. Nu har jag rivit mer påslakan och ska göra en liten matta till dotterns rum som hon ska få ha nedanför sängen. Hon har börjat klaga att det är så kallt på golvet när hon stiger upp.

Har letat åt min virknål (tvåan) så att jag kan virka färdigt en gardinkappa som har legat i en himla massa år. Började på kapporna när jag började gå natt på Bbv 14 så det är ett tag sedan… en kappa är färdig men nu ska jag göra klart den andra som blir lite längre som jag tänkte hänga upp i köket. Den som redan är klar har jag ingen aning om var den får hamna för den är tyvärr lite för kort. Kanske gör jag den lite längre sedan men den har ju legat bra i garnförrådet i 5-6 år så den mår inte dåligt av att ligga något år till. Omväxling förnöjer vet ni!

Jo, jag tänkte dela med mig av ett superbra glutenfritt recept också när jag ändå håller på. Jag tycker att det är dösvårt att baka glutenfritt, så att det blir bra!

Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något)
2 tsk bakpulver
1 tsk vanliljsocker
1½ dl mjölk eller yoghurt

Vispa smör och socker poröst
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt.
Klicka ut smeten i formar, grädda i 200* mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Större muffins behöver lite längre tid, mindre kortare tid.

Använd muffinsplåt dock, jag provade grädda några utan… dom hamnade utanför formarna.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.