Akutbil i Umeå?

Tänk att inte fler röstade i frågan om sjukvården nu i inlandet. Jag förstod att det inte skulle vara jättekö till valet men 29% är ju bedrövligt.

Tur då att majoriteten röstade JA!

Sätt tillbaka dom bortplockade ambulanserna i inlandet. Sätt in akutbilarna i Umeå i stället. Vaddå, inte? Varför skulle inte det gå? För det första så är det betydligt närmare för Umeå borna att åka akutbilen till akuten i Umeå, om du tycker att det känns olustigt att åka 1-3 mil i akutbil, tänk då 10-15 mil… kanske efter en hjärtinfarkt, eller med ett pågående allvarligt astmaanfall. För det är realitet just nu i flera kommuner i inlandet.

Jag tycker att det är vansinnigt att spara in på sjukvården över huvud taget. Det måste finnas andra stolar att spara på. Sjukvård, skola och äldrevård är tre viktiga poster som måste fungera på ett bra sätt och som ska vara lika för alla medborgare – var man är bor. Nu är det ju inte riktigt så, det har väl alltid varit skillnader men just nu med akutbil i exempelvis Åsele så är en Åsele-bos chans till bra sjukvård betydligt mindre än i en kommun där ambulansen finns kvar.

Jag förstår inte riktigt hur dom har sparat in heller på att sätta in en akutbil med personal, förutom att det tar längre tid för patienten att komma under vård och resan dit blir betydligt osäkrare och obekvämare. Prova att åka bårbil så får du se, det är inte speciellt skönt och tryggt. Tänk då att denna bil bara i extrema nödfall får passera kommungränsen, annars måste du ligga där i akutbilen och invänta ambulansen från Lycksele. Vad är det för dumheter egentligen?

Nej, börja skära ner uppifrån som omväxling, ”folket på golvet” är betydligt mer kompetenta än vad många tror!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.