Handledsvärmare och födelsedag

Mammas handledsvärmare, virkade klart dom idag men nu är ju tråkgörat kvar: fästa trådarna. Hoppas på att hinna det i morgon, eller åtmistone innan veckan är slut.

Första delen, alltså det svarta garnet, är virkat som resår. Jag har inte haft något mönster utan provat mig fram lite allteftersom men i alla fall har jag använt virknål nr 4,5 garnet kommer från Onion och är ett blandnaturgarn men kommer inte ihåg sammansättningen. Som vanligt slängde jag banderollen.. Började med att lägga upp 24 maskor av det svart och virkade resår, 24 rader med resårstolpar alltså och sedan sydde jag ihop resåren till en rundel. Sedan tog jag det gröna garnet och plockade upp maskor runtom rundeln, två fm i varje stolpe blev ganska lagom. Sedan är det vanlig snäckskalsvirkning resten av vägen (2 st, 1 lm, 2 st i en maska, hoppa över tre fm, upprepa sedan varvet ut… smygmaska i första stolpens tredje lm, sm i andra stolpen, sm runt lm och sedan börja om med snäckskalen. Första stolpen virkas med tre lm.) Frågor på det? Tumhålet då… när du kommer en lämplig bit in i arbetet och vill placera in ett tumhål så virkar du 6 lm, hoppa över 2 stycken snäckor och sedan fortsätter du med snäckorna. Det blir alltså 1 snäckskal mindre ovanför tumhålet. Jag upplever det snyggare, att det går ihop lite över handen.

Ja, men sedan har jag ju fyllt år också, hela 28 år. Fick underbara presenter men roligast är det ju med besök av vänner och familj.Igår kom min minsta lillebror förbi och sa hej då, han drog iväg till Gällivare. Igår var jag och mannen faktiskt ute på middagsdejt utan barn. Skönt… speciellt känslan när man hör en unge som har ett smärre utbrott och inser att man faktiskt kan sitta kvar och fortsätta äta för att det inte är ens egen som håller låda.

Jag har ingenting emot barn, inte ens när man är ute och äter. Men, om jag får välja så lämnar jag dom hellre hemma om jag lix går ut och käkar.

Japp, det var den helgen. Välkommen höstlov!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.