virka en halskrage

Anledningen till att jag ville lära mig att sticka var en enda: tjocksockar! Men gud så tråkigt det är. ..första socken går bra men andra…så jag har börjat sticka båda sockarna samtidigt.  Några varv på första och sen lika många på andra. Men det tar tid än för en nybörjare som jag.

 

Jag har däremot virkat en halskrage till dottern. Har jag tänkt i alla fall, det är ju inte säkert att hon tänker samma sak i morgon då hon ska prova den.. den är vit. Strategiskt av mig för dyger den inte till frökenfräken så får lillebror ta den tänker jag.

Så, hur virkar man en halskrage? Det är enkelt! Det du ska tänka på när du virkar resår är att ta mindre virknål än vad som är tänkt till garnet.  Resåren kommer gå ut sig så du vill ha den så fast som möjligt.

Jag virkade 60 lösmaskor med ett garn som man behöver virknål nr 6 till, men använde en 4,5.

Sedan virkar du stolpar fram och tillbaka men du virkar alltid i den bakre maskbågen. Du ska alltså lämna den främre bågen orörd.

Det kan se lite knasigt ut dom första varven men när du kommit en bit ser du att det blir en resår. Virka så att den blir lagom att få över huvudet, sy ihop till en rundel och vips så var den klar!

Jag gjorde min så att den blir perfekt att vika dubbel så den värmer bättre. Men det är ju en smaksak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.