Ärta, skorpor och snor

 

 

 

 

 

Vaknade med värsta sandpapperet i halsen i morse. Plus sprängande huvudvärk. Ni vet, en sån där morgon som man aldrig vill ha, men som kommer liksom inpå när förkylningen hänger över en.

Skulle egentligen ha varit på en make up utbildning här i stan mitt på dagen, men yr i bollen av alla medikament och förkylning i krippen så hade jag totalt glömt bort att höra av mig att jag inte kunde komma. Liksom, vem vill sitta bredvid mig och bli hostad på hur som helst? Förutom mina ungerbara ungar då, men dom är väl ungefär lika snoriga som jag. Eller inte, deras snoriga näsor börjar väl torka upp, det är mest min som rinner. Hostan hänger sig envist kvar dock, men det försvinner väl den med så småningom.

20140427_13081520140427_130959

 

 

Vi åkte iväg till Linda och tittade på kaninerna. Franska vädurar, hela 16 ungar hade hon plus två mammor och en pappa kanin. Det är några stycken. En grå liten Ärta kom hem till oss senare, hemlevererad, till ungarnas förtjusning. Stora E har pysslat och grejat halva kvällen med Ärta som hon då fick heta. Bättre än K:s förslag: Piss-Nisse, eller A som tyckte att hon helt enkelt skulle heta ”kanin”.

20140427_132936

 

Lilla A fick efterlängtade solglasögon med blixten McQueen på av mormor. Här står han med dom och sin Batman-keps, min lilla tuffing!

20140427_164807

 

K har cyklat mycket ikväll. Och ja, han har stödhjulen på. Jag tycker att han kan ha det tills han lär sig sätta ner fötterna när han stannar cykeln. Fast jag tvivlar inte på hans balans när han väl har fått fart på cykeln! Det får bli senare i sommar att plocka bort dom, om han vill. Han önskar sig en grön cykel på sin födelsedag.”Fast OM det är en annan färg, så kan jag ta den också” sa han ikväll. Det är mycket prat om femårsdagen, han vill gärna räkna ner fast än är det för många dagar kvar så han kan liksom inte räkna ner själv. Det han önskar sig är en grön cykel, en batman dräkt och mask, och en spindelmannengubbe. Spindelmannen gubben har jag redan fixat åt honom, resten får bli ett senare bekymmer.

Skorpor har jag bakat ikväll också. K ville ha skorpor till kvällsfika men såklart hade vi inga, och jag gillar inte köpeskorporna. Nog för att jag köper dom ibland men jag vet inte, det blir liksom inte samma sak. Dom man gör själv är så mycket godare, och superenkla att sno ihop. Lite passning på ugnen bara men vad gör väl det när man får njuta av det goda sedan? Så, nu ligger skorporna i ugnen och torkar. Ska strax slå av värmen så får dom ligga inne på eftervärmen över natten.

Det blev ju lite sent ikväll, men om jag gissar rätt så lär det inte bli mycket sömn med den här halsen och allt segt, äckligt slem som blir när jag är förkyld, om man nu får klaga såhär en söndagkväll. Jag kommer säkert att tappa rösten också, det brukar jag kunna göra när jag får såhär. Kanske till grannarnas och ungarnas stora förtjusning, vad vet väl jag?

Jag har skickat ut adresser till majs garnbyte nu också, det ska bli spännande att se vad som kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.