Det där med fredagar

Idag är det fredag. Har just skickat in sista uppgiften till skolan som jag hade fått lite uppskov med. Äntligen! Fattar ni, nu är det bara att vänta på domen…betygen. Men, en termin kvar tills jag är färdig med undersköterskeutbildningen, sedan är det bara att beta vidare mot andra mål. Om jag nu inte skulle bli erbjuden en tjänst på nåt bra ställe *blink blink*

Annars… har funderat en hel del idag, på allt möjligt. Har bestämt mig för att skära ner på kvällsaktiviteterna from juni. Ha lite ledigt själv. Nu ska jag ju jobba hela sommaren men ledigt från allt jag brukar ta på mig. Det känns rätt skönt faktiskt. Det där att ha bestämt sig, att vara trygg med det. Jag tror att det är viktigt, att kunna säga nej ibland. Ni vet då livet liksom springer förbi en, när man inser att man missar en massa viktiga saker så måste man stanna upp lite och tänka efter, hämta andan lite.

Nu ska jag ha lite ledigt. Vara med barnen, bara vara. Och mina symaskiner ska få besök! Det var alldeles för länge sedan jag sydde känner jag. Stackars mina tyger som ligger alldeles ensamma och oklappade… Men nåt litet ska jag väl hinna sy med framöver. Sommarbyxor behövs… det insåg jag i morse då jag kollade i A:s garderob har han ju mest velour och manchesterbyxor, han behöver absolut några par i tunnt tyg, som släpper genom lite mera luft, så varm som han är.

Fredagar tycker jag är sådär… jobbigt sköna? Jobbigt med sista dagen av vardagsveckan, men jäkligt skönt att veta att det är helg. Fredagsmys och lagom trötta men nöjda barn (oftast) och bara vara.

Nej, nu ska jag snart gå och hämta mina barn och hoppas att dom är på bra humör! Idag serveras det ugnspannkaka och fläsk här hemma, till efterrätt blir det kladdkaka och grädde!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.