Bakdag

Idag blev en riktig bakardag! Skorpor och mjukkaka blev det, tack snälla Ylwa för recept 🙂

Skorporna ligger nu i ugnen och torkar, ska snart slå av den så får dom ligga inne i ugnen på eftervärme över natten.

Jag lovade ungarna i morse att jag skulle göra våfflor till kvällsfika, men jag missberäknade lite när jag gjorde degen till mjukkakorna. Jag tänkte att det skulle gå snabbare än vad det gjorde. Plus att ungarna tydligen skulle ha middag mitt i baket, det tänkte jag ju inte heller på, hade helt och hållet tagit mig vatten över huvudet kändes det som. Så, mamman snodde ihop makaroner och korv till middag, nöjda barn – nöjd mamma. Fortsatte baket, ungarna drog iväg ut, gick i skogen, lekte med kompis, försvann…

Mamma kom över, hon fick hjälpa till och picka bröden. Jag tror hon hade fullt upp att hålla reda på allt i mitt kaos. Mjukkakebak, skällande hund, ungar som inte lyssnar och försvinner, våffelgräddning… får nästan ont i huvudet bara jag tänker på det. Men det är ju så när man är mitt uppe i allt att det funkar ju. Man klarar det mesta, och jag gillar ju att baka. Jag gillar ungar också, men mer när dom lyssnar på vad jag säger men det är ju bara för att mammahjärtat blir oroligt när dom inte lyssnar och drar iväg, speciellt när dom drar med sig lille A.

Men, hem kom dom, mjukkakorna blev färdiggräddade och våfflorna blev klara och uppätna.

Ungarna fick mysa en stund i soffan och se några minuter av Dunderklumpen innan läggning. Efter en fullspäckad dag så slocknade minstingen först, sedan den äldsta och sist slocknade mellangrabben strax innan mannen kom hem från jobbet.

Jag är helt klart nöjd med dagen. Ingen skadad förutom några skrubbsår från en sten, alla i sina sängar, bröd i frysen och skorpor i ugnen. Jag tror att vi klarar oss nu några veckor framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.