Nolia i våra hjärtan och ständiga repriser

Nolia har tur med vädret i år verkar det som. Det har ju tagit åtskilliga år att bygga in i princip hela mässan under tak för att skydda sig mot dåligt väder. Det föreföll lite ödsligt och glest utomhus i går men när regnet plötsligt störtade ner och alla rusade in under tak så blev det trångt varmt och svettigt.

Matavdelningen är fullpackad men gångarna är så trånga att man riskerar att få kräftstjärtar i håret (om man nu har hår vill säga).

Malaxlimpan har ersatt Pontare tunnbrödsbaket verkar det som eller har jag bara missat platsförändringen? Malaxlimpan håller ju hur länge som helst tack vare en genial bakmetod sa försäljaren till en som var lite tveksam. Jag blev tvungen att lägga mig i detta och säga att det är alldeles riktigt men den räcker inte så länge eftersom den är begärlig och god! Kallas referensmarknadsföring!

Visst är det gott och väl att saker är under tak men det blir rätt lite syre till var och en och det hjälper ju inte ens om folk går och kallar på varandra. På något vis var det lite mysigare förut och man träffade mer folk men vem är väl jag att tycka. Universalputs var också kvar på samma ställe och det är kanske därför man upplever att det är en repris på det mesta och man inte kan skilja 07 från 09?

Under dagen ska företaget Tiljan bjuda på underhållningen på stora scenen. Det är den nya idén i Umeå kanske en uppföljning av Gillis Anderssons epok där han plötsligt ägde alla krogar för att han ville styra ölpriset. Då det gäller ljud och ljus har vi en stor aktör som får alla uppdrag i princip då de som "blir bekanta och bekväma att anlita" och Tiljan kommer väl inte att ge sig heller utan att man har hand om hela stadens nöjesliv. Inget ont i den ambitionen men risken är att man bli hemmablind och enögd och repriserar sig och inga andra släpps över bron! Vi behöver mångfald för att utvecklas och då är det bra om det fick vara så.

Umeå har problem på den punkten av någon anledning. Jazzklubben har drivits av samma personal sedan sjuttiotalet i princip. Jazzfestivalen har till min förfäran haft samma person som ansvarig i snart 19 år. Umeå kommun har haft Lennart Holmlund så länge att det inte är bra vare sig för Lennart, den politiska återväxten och energin, Folkets hus har haft samma "tillfälliga stöd" sedan starten och Levi Bergström ska vi väl inte tala om. Nej han ska vi inte tala om för han kunde sitta kvar trots att han förlorade personvalet då segraren sa " han är ju mer erfaren"…..och det var en kvinna som störtdök trots segern en unik tjänstemannafossil inom landstinget som effektivt hindrar alla nya tankar och idéer. Tyckte du att jag var elak så försök få mig att tro att det är kreativt att samma personer styr i årtionden. Vad tycker ni om Mao, Castro m fl utan jämförelser i övrigt. Kan vi byta kulturchefer, hockeytränare,statsministrar så borde man väl våga att byta landstingsledningen, eller?

I kväll hälsar jag alla välkomna till en suverän Buffé på Sjöbris med ett av stadens absolut mest kompetenta band VIP som "covrar" mellan 21-23! Vädret är det bästa så det blir fantastiskt trevligt.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.