Mamma och pappa måste ju få veta

Men hur kan jag ringa och säga det på telefon när det senaste samtalet handlade om olyckan och hur nära det var att hela familjen dödats. Nä, jag får vänta till jag kommer hem och sitter i samma rum som dem.

De första dagarna efter olyckan går jag omkring i en känsla av overklighet. Allt är som vanligt fast det är otroligt att vi lever. Blåsan har krupit långt bak i minnet och vilar tryggt där. Efter två dagars helpension hos nära och kära vänder vi hemåt. Sambon kan inte köra för värken, men det går bra även om jag duckar mentalt för varje lastbil vi möter. Vi stannar till vid olycksplatsen och hämtar igen packning ur vraket i Dorotea. Då känns det ännu mer otroligt att vi inte skadat oss mer.

Men det här skulle handla om hjärnor och inte om bilolyckor. Även om den tagit en stor del av min hjärnas uppmärksamhet under de första månaderna av 2013.

Dagen efter vi kommit hem kommer mina föräldrar och jag berättar att de hittat ett anurysm. Det var rätt att göra det där och då, för de kan se att jag är samma dotter som tidigare och att jag inte lider av det annat än den oro som finns där i bakhuvudet. Det kändes riktigt bra att min far reagerade som vanligt, som jag skulle ha gjort "Hittade de en hjärna därinne?" Jag ler fortfarande med läppar och hjärta åt det, för det visar för mig den oro och den kärlek han känner för sin dotter.  Det visar också hur lika vi är, eller hur lik jag är honom.

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Katarina Hampusson

    Hej Sofia,
    roligt att hitta dig på bloggen fastän anledningen inte var direkt munter. Det är tufft och starkt att kunna ventilera saker som är svåra. Det är härligt att du delar med dig av hela dig – dina tankar, din oro men också den härliga humor och det positiva sinne du har.

    Kram på dig.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Nämen hej Sofia!

    Jag har sett din bild nu, där uppe under bloggarna, och tyckt att du var bekant på något sätt, till slut gav nyfikenheten med sig och jag gick in här. Och oh ja, vi gick nog i samma klass på lågstadiet… eller i en parallell klass, jag som dessutom lider (nej jag lider inte, bokstavligt talat) av ansiktblindhet, då jag inte känner igen folk, men när jag så fick se namnet så föll poletten ned.

    Vad tråkigt att höra om det dom hittade, det är ju såna gånger tankar väcks till liv, och alla frågor runt omkring. Jag hoppas verkligen att du får den hjälp du behöver och att allt går din väg //Maria

  3. Sofia Blomquist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-02-22 16:34)
    Hette 🙂 Fast det kallas du kanske inte numera 🙂 Jag har också sett ditt porträtt och funderat om det var du. Hjälp får jag och jag tror att det ska gå bra.

    //Sofia

  4. Sofia Blomquist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2013-02-23 09:36)
    Hej Helena!
    Skriva är det sätt jag allltid tagit till för att bearbeta svåra saker. Denna gång tänkte jag testa att skriva offentligt för att se om det är bättre eller sämre. Humor har också alltid varit mitt sätt att avväpna besvärliga situationer och det kommer jag att fortsätta med. Oftast har det varit en styrka, men ibland har jag skrämt människor som inte känner mig bättre. Jag antar att det är humorns baksida. Tack för ditt positiva bemötande och lycka till själv 🙂
    //Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.