Vad ska vi göra med allt kärnavfall?

Det är också frågan när det måste förvaras säkert i minst 100 000 år. Börjar vi avveckla kärnkraften nu i Sverige kommer ändå problemet med kärnavfallet vara kvar. Bra vore väl om vi kunde komma på en energikälla som vore ofarlig. Jag menar därför har vindkraften fått ett sådant genomslag. Men nu har vi fått andra problem med den. För det första ger den inte någon jämn ström, utan är beroende av väder och vind. Det man här försöker med att sätta ut dessa i många antal och måste därför överkompensera detta vilket skapat andra problem. Samtidigt kommer inte strömförbrukningen minska om vi ser till hur det är tänkt vi ska ladda fordonen i framtiden. Tanken på detta har varit överdriven och nu har man börjat släppa det. Det har blivit mera i tonerna att främst de tyngre fordonen ska gå på vätgas. Biogasen, uppsamling av matrester mm har ju EU sagt de tänker inte godkänna det som bränsle i fordon. Det är minst sagt förvirrande när man också säger vattenvattenkraften inte räknas till en förnybar kraftkälla.

Ser vi till vad som händer inom bilindustrin har det blivit nya glansdagar för dessa. Svenska Volvo följer nu också trenden och har ställt om sin tillverkning av personbilar till eldrift. Länder som Sydkorea har en otroligt hög produktion av sina bilar. Europa och dess bilindustri likaså. Ja, hela världens bilindustri verkar bara nu tillverka i princip elbilar.

Här har vi dock ett problem och som följer det system vi i grunden tänker ändra i, att producera, kassera och köpa nytt. Vill säga det har blivit ännu värre av den varan med den miljö- och klimatpolitik som inte minst Sverige står för.

Skulle vi ändra i något vore det detta, att slå ner på takten av det mesta, men i själva verket ökar det hela tiden. Vi ser snart är haven utfiskade, maten börjar tryta och alltsammans kan vara en ännu sämre värld vi går in i.

Vad gör man åt trafikproblemen, men bygger ännu mer avfarter och även tunnlar för att öka kapaciteten för den ökande trafiken. Vill säga syftet med miljö- och klimatpolitiken är inte att minska trafikflödet, det beräknas öka om vi ser till de åtgärder som görs. Hur vill man att framtida samhällen ska se ut? Blir det bättre nu med marknadshyror, indragning av anställningstrygghet och allt som S går med på? Ja, inte vet jag, men spelar det någon roll längre vilka som styr landet. Allting är ändå bara en uppochner vänd värld i det jag uppfattar det som.

Kanske vi borde återgå till Euklides värld?

Är folk smartare idag än för 2000 år (+) sedan? Är det troligt vi kommer förgöra oss själva och är vi bland de dummaste i hela universum?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.