Självförsörjande samhällen – döden för socialdemokratin.

Det är ju inte så socialdemokraterna gjort sig populära genom att människor skulle varit självförsörjande i högre grad. Det är främst genom våra stora industrier (om vi bara håller oss till Sverige) som de vunnit mark. Att samla folk/arbetskraft på dessa ställen. Därigenom har facken (främst LO) fått en sådan makt om vi kallar det det. Folk fick det bättre, ja det är så vi uppfattar det eller ser det, men vad är bekymret idag? Det är vår produktion som vi lider av, men samtidigt gett oss det vi kallar välfärd. Här kan vi naturligtvis inte peka ut enbart S utan de flesta har varit med på tåget.

Det är ju genom skatterna vi kunnat bygga upp landet och bygga upp alla bostäder där folket MÅSTE bo när de har arbete och arbetar. Det skiljer inte mycket i hur världen i övrigt har. Men visst har vi också skapat en rad problem som vi tror oss lösa på det sätt vi nu gör, jag menar om vi ser till G7. Tidigare presidenten i Amerika Trump var mindre intresserad av både EU, FN och G7. Han sa ju själv Amerika first. Om det blir bättre nu i världen återstår att se. Man sätter klimatmålet högre, men hur ska det gå till utan kärnkraft? Att istället ersätta energibehovet av vindkraft och sol verkar på långa vägar inte täcka världens behov av el.

Att nedskräpning av både hav och land går oss upp över öronen och är ett jätteproblem och här har vi inte minst plasten som nära nog finns kvar lika länge som kärnavfallet är ett vida problem som vi inte gör mycket åt. Tillika är snart alla haven dammsugna på fisk.

Nu säger man också att efterfrågan på virke ökat enormt och det skulle ligga på 150 % dyrare nu köpa en planka eller bygga ett hus i trä. Sågverken har inte lagt upp några speciella lager och det råder nu brist på virke. Skogen som vi säger vi har hur stor tillgång på som helst verkar inte riktigt sann som det nu utvecklats. Tillika skulle inte vi inte göra biobränsle också av den och även bygga vindkraftverken? Jag vet inte hur man tänker lösa alla dessa problemen, men Löfven kanske vet, eller Kristersson eller varför inte Åkesson?

Lööf kanske har svaret?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.