V, MP-möte attackerat av nazister

Det kan vara farligt med den propaganda som sprids mot V och MP och främst från Moderater och Sverigedemokrater. Det kan leda till vad vi nu ser händer här.

En sak att vi tycker olika men att det går så långt att handgripligheter, terror och andra farliga aktiviteter sker är förkastligt i en demokrati.

Att världen lever på en skör tråd är inget tu tal om. Det tillverkas alldeles för mycket av nästan allting. Likaså följer en enorm konsumtion vi måste göra något åt. Att det finns partier som går längre än andra och de som påstår att allt bara påhitt om ett förändrat klimat borde tänka sig för. Vi går in i en andra fas nu, där vi kanske måste ändra våra vanor radikalt. Jag menar världens stora konsumenter. Jag torde redan tillhöra den grupp som konsumerar minst och även den landsända med de flesta människor här som inte behöver ta på sig den största skulden till de förändringar som krävs.

Det finns dock illavarslande tecken här också när vi ser de köpcentra som kan växa upp och även affärscentra som delvis eller helt förlitar sig på produkter som är direkt skadliga använda, både personligen och inte minst för det miljömässiga. Kosmetika- och rengöringsprodukter jämte alla andra rengöringsmedel även för personligt bruk och inte minst förpackningarna som består av plast. Alltsammans detta räknar jag till skräpprodukter och en hänsynslös överproduktion av några av de produkter som vi måste radikalt minska ner användandet av.

Det borde istället finnas butiker, affärer där vi kunde se och hitta andra (ersättnings)-produkter man inriktar sig på. Varför inte en ”grön” affär där man kunde sitta och fika i en mera fridfull stämning, ta tillvara tiden mera, varva ner och finna gemenskap med mindre av dessa produkter vi nu ser i överflöd. Man kunde välja ut några av dessa och ha ett mindre utbud och kanske även vara förpackade i nedbrytande material.

Trångboddheten i världen borde vara en av de största problemen jämte den överkonsumtion vi ser. Vi ska vara glada häruppe om jag så säger för det som räknas till en mera glesbygd och mera utspridda människor. Det har sina problem det också, men borde vara betydligt lättare hantera i jämförelse hur det kan se ut där man inte ens kan öppna dörren utan att tränga sig på sin granne eller de närmast boende. Kan jämföras med de ”kåkstäder” som växer upp och där trångboddheten är enorm, likaså slummen och fattigdomen som även kan finnas i länder som Storbritannien. Här kan vidare text i detta fordras mer i förklarande form. Jag går dock inte längre.

Det framkommer också att köttproduktionen vi har inte är effektiv och raka motsatsen till vad vi borde livnära oss på om vi tänker vilka omåttliga (onyttiga) mängder vi äter av allting. Man påstår att växtriket och vad det kan producera är betydligt mindre skadligt för miljön och att det är betydligt (överlägset) mer effektivt ur näringssynpunkt. Jag kan till viss del vara kluven i detta, när jag själv gillar kött, men med tiden börjar också grönsaker och andra liknande produkter kännas bra. Fett, socker och andra liknande produkter tar jag helt avstånd ifrån i största möjliga mån.

Som slutkläm vill jag bara fråga, vad är vi rädda för om vi måste förändra något som kan vara till nytta för oss alla? Istället kan ett skräckscenario målas upp och vi istället skulle gå under om vi inte kan fortsätta på den linje vi tidigare har/haft och där vi nu hamnat.

Skulle jag lägga något plus till matproduktionen eller det som kan tillhöra och här kött, borde renen vara den perfekta varelsen som kan tillgodogöra sig från naturen utan att för den skull rasera den (som många av våra tamdjur ändå är och gör) och ge ett magert men ändå full näringsrik mat och inte minst magert men ändå nyttigt. På det sättet är renen unik.

Jag tycker ändå både främst Moderater och Sverigedemokrater inte ska föra alltför stor propaganda mot vare sig åt vänster (utan stort V) eller mot Miljöpartiet. Det kan finnas något här som också vi borde vi borde ta åt oss.

Jag menar också härmed jag vill inte framstå som bättre än någon annan och inte skulle ha några brister alls. Det torde vi alla ha i någon form.

Mindre konsumtion = mindre skräp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.