Bonnesen, f d VD Swedbank åtalas – av männen (en nutida häxjakt)?

Det får en att undra lite vilken mentalitet det finns inom banken Swedbank och vilka attityder och hierarkier man där har. Det var efter de omtalade penningtvättaffärerna som var i blickfånget och härjade för några år sedan som mest. Om det är bättre nu torde inte gå att säga med säkerhet, men tyst har det då blivit i alla fall.

Swedbank som har och haft en väl uppbyggd bankfunktion i Baltikum blev då i blickfånget för detta, de penningtvättar som härjade. Det var också dåvarande VD:n Bonnesen som ansvarade för bankens affärer.

Att hon nu åtalas ser jag ändå som det är en typ av ”mansgrisar” som ligger bakom. Visserligen kan hon ha skuld i det och det kommer åtalet visa om hon frikänns eller inte. Själv tror jag hon går fri.

Ser vi tillbaka på Swedbank, Swedbanks ledning och dess förehavanden får det nästan en fundera på om det är taget från Joakim von Ankas affärsverksamheter. Det har tidigare varit en rad turer kring Swedbank och inte minst under en tid när de lånade ut pengar till höger och vänster och inte minst i Baltikum där människor direkt blev lurade tro de skulle nå de guldkantade rummen från de lånade pengarna som ströddes över dessa. Verkligheten blev en annan. Människor kunde börja handla dyra bilar och lyxprylar, gårdar med djurbestånd sattes som säkerhet för lånen. Av detta blev det till slut en enda stor tragedi när de inte kunde betala tillbaka till banken på lånen och de flesta blev i slutändan utarmade och tappade allt vad de hade ägt. Det var ett uselt handlande av dåvarande ledning inom Swedbank, ett hänsynslöst utnyttjande av människor som inte förstod bättre. Det har sedan bytts ledning lite då och nu och uppstått skandaler men som man ändå på något vis kunnat undvika ett alltför uppenbart förfall. Nu sitter f d gamle (S)tatsministern Göran Person i Swedbanks ledning.

De flertalet herrar som gått och även tillträtt under Swedbanks tid är flera och att de skulle misskött sig eller på ett sätt som nu Bonnesen anklagas för aldrig varit i närheten av förefaller märkligt. Att nu man fått in Göran Person är väl någon typ av att förbättra anseendet för banken. Men illa är det av de ”mansgrisar” som nu anklagar Bonnesen och för att försöka uphäva sig själva som oskyldiga.

Ser vi till Iran hur där kvinnorna har börjar man undra om Swedbank är besläktad med den ledningen som där styr.

PS. Av någon anledning fungerar inte kommentarsfältet. Det går inte se vad som där står. Har meddelat VK om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.