Vissa saker borde vara statligt styrda

Det behöver man inte vara någon typ av kommunist för att inse. Ett lands lika berättigande borde vara en självklarhet, oberoende var i landet du bor. Men det menar jag så länge det finns någon typ till överlevnad för en individ eller flera har man rätt bosätta sig var man vill. Till det ska det finnas en tillgång till vård och annan service som kan bero på liv eller död om man får eller inte. Även rätten föda där en säkerhet finns och inte på allt för långa avstånd. För både en väntande mor och ett väntande barn borde en sådan rätt vara självklar i ett utvecklat land som vi ändå säger vi är. Här fattas bitar som vi kan ställa oss frågande till om vi är?

Regioner skriker om pengar och att inte staten delar nu delar ut som de förväntar sig. Här kan man undra om alla regioner är självständiga och som de helst vill vara men samtidigt skriker om hjälp från staten. Hur hänger detta ihop? När nu det föreslås, till att börja med, en utredning om mer förstatligande av sjukvården börjar den gamla maktsfären vrida och knorra på sig, oftast också de som är vana få pengar när deras egen kassa tryter. De vill både ha och inte. Det tycker jag är en aning konstigt.

Vilka var det som avreglerade skolan, den svenska som vi hade där även en liten by med några gårdar kunde få undervisning. Det var både från höger och vänster om vi säger att Socialdemokraterna även skulle ingå däri i det här fallet. Det var under Göran Perssons ledning detta skedde, må så vara att han knappast representerade någon vänster, snarare en utpräglad högerpolitik. Ibland undrar man vart sossarna egentligen står? Nu verkar de dock glada då de får framträda som en typ av räddande änglar när många har fått sämre ekonomier. De har ju själva i grunden orsakat den situation vi fått som av många upplevs som dålig eller direkt kan orsaka en individs nergång.

Glädjesiffrorna lyser nu när de inte har någon regeringsmakt, så till vilken nytta är det? Det var under deras tidigare regeringsinnehav de behövt de här siffrorna, till vilken nytta nu?

I andra länder som drivs långt från den kommunistiska politiken, här kan det allmänna fungera mycket bättre än den svenska modellen vi nu har. Kollektivtrafiken och tågen exempelvis. Ta Kanada, här verkar tågen gå året om och trots de kan ha betydligt värre klimat än vad vi i Sverige kan ha. Tiillika ett jättestort land, ja enormt och inte minst i jämförelse med Sverige. Trots detta verkar tågen gå året om. I Sverige och den svenska styrningen vi nu har och haft under under lång tid verkar det bara vara ständiga schabbel. Det är synd i ett land som borde kunna bättre. Vad detta beror på kan man fråga. Är människor slöare här, får betalt för att de inte duger till vad som krävs, eller vad fasen beror det på?

Hur fungerar friskolekoncernen Thoréngruppen med säte i Umeå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.