Uranbrytning

Visst är det en stor gnutta omoral importera uran om vi själva kan bryta. Jag säger inte vi ska, jag säger om. Den föregående regeringen spelade en typ av ett dubbelspel. Beslutet om förbud mot uranbrytning i Sverige fattades 2018. Det var alltså under det Socialdemokratiska styret detta fattades. Det skulle m a o inte byggas mer kärnkraft och från både C och V tillsammans med de dominerande styrande S och MP var det tänkt kärnkraften skulle avvecklas. Det finns inget annat alternativ varför man gjorde så här. Samtidigt förlitade man sig till vindkraften som byggdes ut i rask takt. Tanken var att den på sikt skulle ersätta kärnkraften samtidigt som energiförbrukningen medvetet också skulle öka. En ekvation som även för det icke matematematiska snillet inte går ihop.

Det som händer med den föregående S-ledda regeringens beslut att vi nu tvingar fram kärnkraften rejält. Det är alltså alla som är involverade i den gröna omställningen som gjort att vi fått det så här.

Nu vill den här regeringen, eller har för avsikt ändra i förbudet och låta brytning av uran ske i Sverige. Jag tycker om vi behöver uran kan vi lika gärna bryta det själva. Kärnkraften kommer vi i vilket fall ha över oöverskådlig framtid som samhället avser byggas upp. Hur det slutligen blir är inte min sak bedöma utan det kommer säkert bli någon typ av utredning i detta.

Not in my backyard.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.