Våren är här med allt vad det innebär..

Det första vårtecknet måste vara när man inser att det inte är disigt ute utan det är fönstren som är smutsiga och behöver putsas. Men lite för tidigt än, det ä ju fortfarande minusgrader. Men visst blir det roligt börja vårstäda ordentligt och kunna slänga ut både mattor och sängkläder, låta balkongdörren stå öppen utan att man fryser ihjäl.

Nu ser åtminstone jag en ljusning i sikte, temperaturen är -2 grader och tiden med -35 grader har vi passerat. Nu kan de bara bli bättre. Det är roligt att byta till vårliga garndiner, en fräsch tulpanbukett på bordet och känna att våren är på väg med stormsteg.

Nu står snart påsken för dörren också och då blir det videkvistar med de ärva små påskäggen som mamma alltid hade på bordet under påsktiden.

Sen kommer min årstid …sommaren och den längtar jag till, när man kan sitta på balkongen mitt i natten och bara njuta av tystnaden och doften av nyklippt gräsmatta. Men först ska jag åka på en utlandstripp med väninnan och vår nedräkning säger att nu är det bara 103 dagar kvar…

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.