Toblerone – smart eller fult….

Jag blir ledsen när jag ser dagens skriverier kring Odells och Littorins utspel mot Mona Sahlin. Att dra upp en gammal fadäs igen bäddar bara för en ful valkampanj. I Vilhelmina har de politiska partierna antagit en hederskodex för hur vi som jobbar aktivt med politiken ska uppföra oss i debatter, bloggar och förtroendeuppdrag.

När det då visar sig att man på nationell nivå sänker sig till sandlådenivå då funderar jag verkligen på om det är rätt människor som styr vår politik. Där om någonstans borde det finnas en hederskodex.
 

Jag blev aktiv inom politiken på 70-talet och hörde aldrig att varken Palme, Sträng, Hedlund, Bohman eller Fälldin la sig på den här nivån i rikspolitiken. Om man inte tror att den politiska ideologi man står för håller utan att nivån sänks till personangrepp då är det illa ställt med Sverige.

Att sen läsa Anders Borgs uttalande att människor som får sin sjukersättning sänkt till 4500 kr/månad skulle vara slösaktiga om det inte klarade sig på den summan. Jag undrar verkligen om han själv skulle göra det.

Undersökningar visar också att de som fortsätter ha kvar sitt jobb under sjukskrivning får mindre ersättning än de som säger upp sig…den logiken förstår jag heller inte. Men det är så mycket jag inte förstår med Alliansens politik och deras sätt att tänka.

Jag förstår absolut inte hetsjakten på sjuka och arbetslösa. Jag instämmer helt i att alla som kan ska ut i arbete men att börja med att kasta ut alla utan skyddsnät innan jobben finns är en politik som jag inte kan ställa mig bakom.

Jag håller med om att alla människor behöver få ett arbete, att få en identitet, att känna sig behövd. Men först måste jobben fram till de som behöver arbete. Den poltik som förs nu kommer bara att slå benen under de som är utanför och göra dem ännu mer passiva med ännu sämre självförtroende. Istället för att kasta ut dem i en arbetslöshet med mycket försämrad ekonomi istället för att satsa på rehabiliteringskedjan och utbildning av de som inte har arbete…

Jag ser fram emot en röd/grön regering efter den 19 september. Jag hoppas att det röd/gröna blocket under dessa fyra år också kommit till insikt om allt inte var perfekt med deras styre de sista tio åren och att man denna gång tar lärdom av det och kommer att styra vårt land på ett bra sätt de kommande fyra åren för att visa det.

 

 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. K G Abramsson

  Mats Odell har nog inte läst sitt eget partis program och värdegrund. En människa ska ha tillåtelse att misslyckas, att göra fel och kunna få nya chanser.

  En fråga man måste ställa sig är hur lång tid det tar innan man är förlåten ett felsteg. Mats Odell borde nog betänka detta när han iskallt och utan några som helst skrupler sågar en människa för vad som hänt för mer än ett decennium sedan. Jag hade större tankar om Mats Odell, men det är tydligt att man kontinuerligt måste ompröva inställningen till de borgerliga politikerna i dagen regering. Alla medel tycks nu vara tillåtna. Trist!

 2. Calle

  Märkligt…Inte ett ord om de röd-grönas löfte om 49 öre + moms bensinskattehöjning…Vad tycker du om det som glesbygdsbo? Att KGA tycker det är bra förstår vi alla eftersom han röstat ja för ALLA bensinhöjningar under sina år vid riksdagshuset……Det känns som att välja mellan pest eller kolera…

 3. Isak

  Måste nog ändå påstå att Kristdemokrater oftare än andra
  politiker hemfaller till illvilliga och personnedsättande
  omdömmen än andra politiker. Enda klara undantaget är nog
  Maria Larsson, men hon lovar i stället mer än vad hon kan hålla.

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Dagens politiker borde prata politik och slåss med sina idelogiska instrument, inte prata illa om varandra som person. Det är politiken vi väljare ska bli informerade om inte decenniegamla oförrätter som begåtts. De är ”lagda till handlingarna” och ska inte dras upp igen. Om inte gräv fram all skit om alla politiker som begåtts genom åren så får alla gotta sig i skiten. För min del så vill jag diskutera politik utifrån den ideologi jag står för och vilket samhälle jag vill leva i och inte om en sosse köpt toblerone eller en moderat svart arbetskraft eller struntat i att betala sin TV-licens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.