Sista kvällen och vädret är som jag …..

lite gråmulet….nu är det sista kvällen med barnbarnet och imorgon åker jag hem efter två veckor i Umeå. Det blir lite sorgligt att inte få träffa henne varje dag men jag vet också att jag är oerhört priviligerad som har de andra två barnbarnen hemma i VIlhelmina.

Det är ju numera också lätt med internet och skype att prata och se varandra på datorskärmen, men det blir ju förståss inga kramar och pussar som jag vant mig vid. Men dom har lovat att komma hem lite senare i höst och hälsa på så jag får nöja mig med det.

Lite shopping blev det i alla fall i Umeå, hittade "shoppingkassar" på Lagerhouse som jag ska ha under bänken och sortera sopor i , billiga och perfekta för det ändamålet. Annars blev det lite ramar till foton för det finns det inte speciellt mycket av hemma.

Jo jag har frossat i Västerbottensost, Jag hade sån tur att det var extrapris på ICA Maxi ute på Strömpilen, 115 kr kilot var som hittat, normalpriset är ju kring 155 kr kilot annars så jag köpte lite drygt 2 kilo och tjänade en bra slant på det.

Osten ska användas till "Ostbröd från Georgien" som min mellandotter alltid vill ha när hon fyller år istället för tårta. Man gör en jäsdeg med lite knepiga mått som sedan får jäsa ett par gånger sen kavlar man uten den i en stor rundel. I denna lägger man en boll av 1 kg riven Västerbottensost och 1 msk smör. Sen drar man ihop degen och för en snygg ovansida, lägger den i en pajform och gräddar i ugnen.

Brödet äter man med en tomat och löksallad och det är himmelsk gott och gräsligt många kalorier i men värt varenda en.

Men först hem och där väntar klädtvätt, lite städning och ett försök att vända tillbaka dygnet för på måndag är semestern slut och allvaret börjar….

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.